Trichet: Zona euro este epicentrul celei mai grave crize de după cel de-Al Doilea Război Mondial

Postat la 14 septembrie 2012 55 afişări

Zona euro este epicentrul celei mai grave crize după cel de-Al Doilea Război Mondial, care afectează toate economiile avansate, fapt care necesită decizii foarte responsabile, a declarat Jean-Claude Trichet, fost preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE).

"Europenii au o responsabilitate specială pentru că suntem epicentrul celei mai grave crize după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acest fapt necesită decizii foarte responsabile", a afirmat Trichet pentru CNBC.

În opinia sa, toate economiile avansate trec prin prima ajustare majoră de după război.

"Când te uiţi la ce s-a întâmplat din 2007, a fost începutul unei ajustări a economiilor avansate. Trebuie să înţelegem, este rândul nostru. Nu putem cere restului lumii să ne finanţeze la nesfârşit, dacă cheltuim mai mult decât câştigăm", a spus fostul şef al BCE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Trichet,
zona euro,
criza
/actualitate/trichet-zona-euro-este-epicentrul-celei-mai-grave-crize-de-dupa-cel-de-al-doilea-razboi-mondial-10073500
10073500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.