Trezit din somn, Barack Obama afla de tsunami. Locuitorii din Oregon sunt evacuati

Autor: Razvan Muresan Postat la 11 martie 2011 35 afişări

Presedintele Statelor Unite ale Americii a fost instiintat dis-de-dimineata despre cutremurul care a lovit Japonia si despre tsunami-ul care a ajuns in Hawaii, scrie BBC. Intre timp, coasta de vest a SUA, la fel si arhipelagul Hawaii, raman in alerta.

Agentia de management al urgentelor din Oregon a avertizat locuitorii coastei de vest sa evacueaze zonele din preajma Oceanului inainte de ora locala 7.00 (17, ora Romaniei). Un purtator de cuvant a declarat pentru Reuters ca nimeni nu a fost fortat sa paraseasca locuinta. Scolile vor fi inchise in zilele urmatoare, iar autoritatile sunt pregatite sa intervina.

Locuitorii de pe insula americana Hawaii au fost evacuati de urgenta in scoli si centre speciale din zonele mai inalte, iar turistii din Waikiki au fost mutati la etajele superioare ale hotelurilor, scrie BBC, citand Associated Press.

Valul tsunami ar putea ajunge in Los Angeles si San Francisco dupa 17.00, ora Romaniei

Cutremur de 8,9 pe scara Richter urmat de tsunami pe coasta Japoniei (VIDEO)

Tsunami-ul din Pacific loveste Indonezia si Filipine

Japonia inchide atomocentralele, dupa cutremurul devastator

Arhipelagul Hawaii amenintat de ape. Tsunami-ul se indreapta catre SUA

Un cutremur de 8,9 grade pe scara Richter a lovit vineri coasta de nord-est a Japoniei, in zona Sendai, la 400 km de Tokyo, urmat de o serie de circa 30 de replici de pana la 7,4 grade si de o alerta de tsunami cu valuri inalte de pana la 10 metri, conform autoritatilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trezit-din-somn-barack-obama-afla-de-tsunami-locuitorii-din-oregon-sunt-evacuati-8054394
8054394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.