Trei studenţi români au dezvoltat aplicaţia ce îmbunătăţeşte CV-ul oricui, inclusiv pe al lui Darth Vader sau Deadpool

Postat la 23 februarie 2016 1031 afişări

Trei studenţi români au dezvoltat o aplicaţie web care are ca scop îmbunătăţirea clasicei descrieri a carierei (résumé, un sumar al experienţei şi abilităţilor diferit faţă de un CV prin dimensiunea mai redusă, layout şi scopuri diferite).

Iniţiatorii proiectului (denumit Novorésumé ) sunt Andrei-Iulian Kurtuy, Cristian Daniel Letai şi Stefan Polexe. Cei trei au participat în urmă cu doi ani la Microsoft Innovation Cup, concurs organizat de incubatorul DARE2mansion, Microsoft şi Copenhagen Business Academy. După primirea de feeedback pozitiv, cei trei au hotărât să dezvolte în continuare proiectul.

Potrivit informaţiilor trimise de tinerii fondatori ai start-up-ului, Novorésumé reprezintă un nou mod prin care orice persoană îşi poate face un résumé pe baza unor modele prezentate pe website. Modelele sunt construite pe baza regulilor impuse de experţii în resurse umane şi, potrivit tinerilor, design-ul modern va câştiga atenţia angajatorului. În acelaşi timp, informaţiile prezentate sunt mai uşor de citit şi înţeles.

Proiectul a fost dezvoltat în cea mai mare parte în decursul ultimelor şase luni într-unul din incubatoarele Copenhagen Business Academy. După rezultatele pozitive obţinute în urma testelor alpha, unde platforma a fost folosită de aproximativ 120 de studenţi internaţionali din cadrul Copenhagen Business Academy, echipa a decis să lanseze săptămâna aceasta versiunea beta.

În scopul promovării, echipa Novorésumé şi-a imaginat cum ar arăta résumé-urile lui Darth Vader şi Deadpool, materiale care au ajuns virale pe pagini de socializare precum Facebook, 9GAG şi Visually.

      

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trei-studenti-romani-au-dezvoltat-aplicatia-ce-imbunatateste-cv-ul-oricui-inclusiv-pe-al-lui-darth-vader-sau-deadpool-15084652
15084652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.