Tratamentul viitorului pentru diabet: O pastilă ar putea înlocui în curând nevoia de insulină

Postat la 14 decembrie 2022 508 afişări

Tratamentul viitorului pentru diabet: O pastilă ar putea înlocui în curând nevoia de insulină

Insulina a fost produsă pentru prima dată la scară largă în urmă cu aproape un secol şi a rămas de atunci o parte integrantă a îngrijirii diabetului.

Dar ce s-ar întâmpla dacă ar exista o pastilă care să imite insulina?

Având în vedere preţurile în creştere ale insulinei, aceasta este o evoluţie ştiinţifică binevenită şi din punct de vedere socio-economic.

Insulina a fost produsă pentru prima dată la scară largă în urmă cu aproape un secol şi a rămas de atunci o parte integrantă a îngrijirii diabetului. Dar ce s-ar întâmpla dacă ar exista o pastilă care să imite insulina?

Cercetătorii de la Walter and Eliza Hall Institute (WEHI) au răspuns la această întrebare, găsind alternative care ar putea favoriza o mai bună absorbţie a glucozei din sânge în organism, fără insulină.

„De la descoperirea insulinei, în urmă cu 100 de ani, dezvoltarea unei pilule de insulină a fost un vis pentru cercetătorii în domeniul diabetului, dar, după decenii de încercări, nu s-a înregistrat prea mult succes”, spune autorul principal al studiului, Dr. Nicholas Kirk, într-un comunicat de presă.

Dr. Kirk şi profesorul Mike Lawrence au colaborat în cadrul acestui studiu cu cercetători de la Eli Lilly, o companie farmaceutică cu sediul în America. Recent, cercetările au început să facă progrese. Dezvoltarea microscopiei crioelectronice (crio-EM), o nouă tehnologie care poate vizualiza arhitectura moleculelor complicate, a permis cercetătorilor să creeze rapid imagini 3D (sau „planuri”) ale receptorului de insulină.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diabet,
inlocuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.