Tranzacţiile tot mai mari pe FP şi Petrom scot bursa din amorţeală

Autor: Stefan Musgociu, Andrei Chirileasa Postat la 07 martie 2013 12 afişări

Bursa a crescut ieri cu 0,28% (indicele BET-C), trasă în sus de acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care au câştigat 3,25%, iar mai multe deal-uri cu titlurile FP şi OMV Petrom au împins lichiditatea la cel mai mare nivel din ultimele patru luni.

Tranzacţiile tot mai mari pe FP şi Petrom scot bursa din amorţeală

Bursa a crescut ieri cu 0,28% (indicele BET-C), trasă în sus de acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care au câştigat 3,25%, iar mai multe deal-uri cu titlurile FP şi OMV Petrom au împins lichiditatea la cel mai mare nivel din ultimele patru luni. Potrivit brokerilor, piaţa nu a reacţionat la datele privind creşterea economică înregistrată anul trecut de România. Produsul Intern Brut s-a cifrat anul trecut la 587,4 miliarde lei, în creştere cu 0,3% faţă de 2011, datele provizorii indicând o marginală revizuire în sus a creşterii economice, după ce Institutul Naţional de Statistică a anunţat anterior o creştere economică pe 2012 de 0,2%. „Revirimentul la nivelul volumelor resimţit încă din ultima zi a lunii trecute s-a extins şi în luna martie, iar interesul la cumpărare a rămas destul de ridicat, în special pe blue-chips-uri (acţiunile de regulă lichide - n. red.). Durata opti­mismului de pe piaţa autohtonă depinde în mare măsură de evoluţiile de pe pieţele mature, eventualele decorelări putând fi puse pe seama randamentelor atractive ale dividendului pentru anumite companii“, a declarat Liviu Avram, şeful departamentului de vânzări al firmei de brokeraj NBG Securities România.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzacţii,
FP,
Petrom,
bursă
/actualitate/tranzactiile-tot-mai-mari-pe-fp-si-petrom-scot-bursa-din-amorteala-10652120
10652120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.