Tranzacţie surpriză. OLX vrea să vândă credite: platforma de anunţuri e în discuţii să cumpere Kiwi Finance, deţinut de fondul suedez Oresa

Autor: Roxana Rosu Postat la 21 octombrie 2020 161 afişări

OLX Group, prezent în România cu brandurile Olx, Storia şi Autovit.ro, intenţionează să cumpere KIWI Finance, cel mai mare broker de credite de pe piaţa locală, aflat în prezent în portofoliul fondului de investiţii suedez Oresa.

Tranzacţie surpriză. OLX vrea să vândă credite: platforma de anunţuri e în discuţii să cumpere Kiwi Finance, deţinut de fondul suedez Oresa

OLX Group, prezent în România cu brandurile Olx, Storia şi Autovit.ro, intenţionează să cumpere KIWI Finance, cel mai mare broker de credite de pe piaţa locală, aflat în prezent în portofoliul fondului de investiţii suedez Oresa.

Kiwi Finance a fondat de către Anca Bidian în 2003, iar în 2007 Oresa a achiziţionat pachetul principal de acţiuni al companiei. În cei 17 ani pe piaţă, KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde euro.

OLX Group, cu sediul central în Olanda, este prezent în peste 30 de ţări, iar în România deţine platformele OLX, Storia.ro şi Autovit.ro. Tranzacţia ar urma să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenţei.

„Achiziţia KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creştere a pieţei din România şi din dorinţa de a extinde serviciile oferite clienţilor noştri în zona de finanţare. Suntem siguri că am găsit partenerul ideal cu care să transformăm această viziune în realitate”, a declarat Marcin Urbanczyk, CEO OLX Group Europe.

OLX Group va fi unicul acţionar al Kiwi Finance, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO.

„Această tranzacţie vine după mai multe proiecte de comunicare dezvoltate împreună cu platformele OLX Group în România, Storia.ro şi OLX Imobiliare. Suntem convinşi că avem cel mai bun partener pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de creştere şi ne bucurăm că transformarea digitală a KIWI Finance va fi susţinută de echipa locală a OLX Group”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Cu sprijinul noului acţionar, KIWI Finance îşi propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleaşi obiective generale de creştere: extinderea geografică la nivel naţional, eficientizarea proceselor operaţionale şi extinderea reţelei de parteneri financiari cu care colaborează.

„ Suntem mândri de realizările KIWI Finance sub conducerea Ancăi Bidian, vrem să-i mulţumim ei şi echipei pentru toată munca depusă şi le urăm succes în următoarea etapă alături de noul acţionar. Pentru ORESA, acest pas marchează o nouă investiţie de succes în România, care a fost posibilă datorită parteneriatului solid, pe termen lung, cu un antreprenor local extraordinar”, a declarat Cornel Marian, partener ORESA.

În portofoliul actual al fondului mai sunt La Fântâna şi Romanian Business Consult. În trecut, Oresa a deţinut pe piaţa locală firme precum Fabryo-Atlas, Somaco, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) şi Medicover.

OLX Group are peste 20 de mărci, printre care Avito, OLX, Autovit.ro şi Property24, toate platformele grupului fiind accesate de 300 milioane de clienţi la nivel global. OLX Group este o divizie a Prosus, un grup global de servicii pe Internet pentru consumatori şi unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. 

În România, grupul are o echipă de peste 100 de angajaţi care lucrează pentru brandurile OLX, Storia.ro şi Autovit.ro. OLX este una dintre cele mai mari platforme locale de anunţuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunţuri active şi o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Storia.ro este o platformă dedicată de imobiliare cu peste 200.000 de anunţuri şi este folosită lunar de aproape 2 milioane de utilizatori aflaţi în căutarea unei locuinţe. Autovit.ro este una dintre cele mai mari platforme online din România destinată vânzării şi cumpărării de maşini noi şi second-hand, accesată lunar de peste 3 milioane de utilizatori şi 1.000 de dealeri auto profesionişti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
crestere,
piata,
prezenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.