Tranzacţie surpriză: Grupul Alexandrion cumpără operaţiunile Halewood în România în prima tranzacţie de pe piaţa locală de vin

Postat la 23 martie 2018 170 afişări

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a preluat operaţiunile din România ale Halewood, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de vin, potrivit surselor ZF din piaţă. Vânzătorul este grupul britanic Halewood, care a luat decizia vânzării pentru a se concentra pe portofoliul de băuturi spirtoase, conform datelor existente. Tranzacţia aşteaptă aprobarea Concurenţei. Astfel, Alexandrion preia producţia şi distribuţia de vinuri, pe când Halewood rămâne cu distribuţia şi importul de spirtoase.

Tranzacţie surpriză: Grupul Alexandrion cumpără operaţiunile Halewood în România în prima tranzacţie de pe piaţa locală de vin

Dan Muntean, executivul care a condus operatiunile Halewood timp de mai bine de doua decenii, afirmă că s-a semnat deja tranzacţia care s-ar putea finaliza în trei luni, după aprobarea Consiliului Concurenţei.

Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a început anul trecut să îşi dezvolte portofoliul şi să producă whisky single malt, devenind astfel prima companie de pe plan local care produce un astfel de whisky. Primele produse vor ajunge pe piaţă peste aproximativ trei ani, după ce procesul de maturare va fi finalizat. Alexandrion Group este deja prezent pe piaţa de whisky cu brandurile importate Glenfiddich şi Grant’s.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.