Tranzacţie pe piaţa auto: PSA, producătorul Peugeot, cumpără Opel de la General Motors cu 2,2 miliarde de euro

Postat la 06 martie 2017 455 afişări

PSA Group, producătorul Peugeot, a fost de acord să cumpere Opel, brandul General Motors, într-o tranzacţie evaluată la 2,2 miliarde de euro, creând, astfel, al doilea cel mai mare producător de maşini din Europa, după Volkswagen AG, scrie Bloomberg.

Tranzacţie pe piaţa auto: PSA, producătorul Peugeot, cumpără Opel de la General Motors cu 2,2 miliarde de euro

PSA va plăti 1,3 miliarde de euro pentru fabrica Opel din Ruesselsheim, Germania şi Vauxhall, brandul din Marea Britanie, iar cu restul va cumpăra divizia de finanţare, care este împărţită între BNP Paribas, General Motors (GM) şi PSA.

Înţelegerea între cei doi producători de maşini este aşteptată să genereze economii anuale de 1,7 miliarde de euro până în 2026, pe fondul combinării dezvoltării, a achiziţiilor şi a împărţirii investiţiilor în fabrici. Implementarea măsurilor va costa 1,6 miliarde de euro.

GM, care deţine Opel de aproape 90 de ani, renunţă la brand după ce divizia nu a ajuns la profitul anticipat pentru 2016, contribuind la pierderi care au totalizat aproape 9 miliarde de dolari începând din 2009.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.