Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta România la ediţia din 2017 a Eurovision - VIDEO

Postat la 06 martie 2017 11612 afişări

Reprezentantul României pentru Eurovision 2017 a fost ales, duminică, prin votul publicului, în cadrul finalei naţionale, transmise în direct de TVR.

Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta România la ediţia din 2017 a Eurovision - VIDEO

Pe locul 2 s-a clasat Mihai Traistariu, urmat pe 3 de trupa Instinct.

Ediţia 2017 a Eurovision va avea loc la Kiev, în Ucraina, iar România va cânta în a doua semifinală a concursului, pe 11 mai.

Cei zece finalişti ai etapei naţionale, din care a fost ales, prin votul publicului, reprezentantul României la Eurovision sunt (în ordinea intrării în concurs): Ana Maria Mirică, Ilinca feat. Alex Florea, Eduard Santha, Xandra, Mihai, Maxim, Tavi Colen & Emma, Instinct, Ramona Nerra şi Cristina Vasiu.

Prima ediţie a Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano (Elveţia).

Din anul 2000, finala Eurovision este transmisă şi pe internet.

Prima participare a României la Eurovision datează din 1994.

Cele mai bune rezultate ale României sunt: 2005 – locul 3 obţinut de Luminiţa Anghel & Sistem; 2006 – locul 4 pentru Mihai Trăistariu; 2010 – locul 3 obţinut de Paula Seling & Ovi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.