Transportul elevilor, decontat în limita a maximum 26 lei/lună pentru o distanţă de trei kilometri

Postat la 22 august 2013 43 afişări

Măsurile de reglementare a sistemului de decontare a navetei elevilor în limita a cel mult 26 de lei pe lună pentru distanţa de trei kilometri sunt salutate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), care le consideră echitabile şi binevenite.

Transportul elevilor, decontat în limita a maximum 26 lei/lună pentru o distanţă de trei kilometri

 "Având în vedere diferenţele mari şi nejustificate ale tarifelor practicate de transportatorii care au asigurat până acum transportul elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, propunerea Ministerului Finanţelor Publice privind decontarea abonamentelor de transport în limita a maximum 26 lei/abonament/lună pentru distanţa de 3 km este binevenită. Ea este de natură să asigure o mai corectă cheltuire a banului public, susţinând în acelaşi timp preocuparea Ministerului Educaţiei Naţionale de a asigura accesul la educaţie pentru categoriile vulnerabile", se arată într-un comunicat de joi al MEN.

Potrivit sursei citate, în anul şcolar 2012-2013, MEN a decontat, la nivel naţional, peste 150.000 de abonamente de transport, iar până acum nu s-a ţinut niciodată cont de diferenţele foarte mari dintre tarifele solicitate de transportatori în diferite locuri din ţară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/transportul-elevilor-decontat-in-limita-a-maximum-26-lei-luna-pentru-o-distanta-de-trei-kilometri-11266845
11266845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.