Toţi cei zece militari din elicopterul prăbuşit sunt de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii - surse

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 21 noiembrie 2014 55 afişări

Toţi cei zece militari aflaţi în elicopterul care s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, în judeţul Sibiu, erau angajaţi ai Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, fiind vorba despre piloţi, maiştri militari şi un cadru medical, afirmă surse militare, citate de corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, toţi cei zece militari aflaţi în elicopterul prăbuşit erau de la Baza Aerienă 71 Câmpia Turzii, aceştia fiind angajaţi ca personal navigant şi personal tehnic, printre victime aflându-se piloţi, maiştri militari şi un cadru medical.

Aceleaşi surse au precizat că cei doi răniţi fac parte din echipajul de zbor: mecanicul, respectiv unul dintre piloţi.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.

Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cei doi răniţi au fost duşi la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unul cu elicopterul SMURD, iar celălalt cu o ambulanţă. Medicii au stabilit ca, întrucât au arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, aceştia să fie transferaţi cu un avion Spartan la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MILITARI,
ACCIDENT AVIATIC,
/actualitate/toti-cei-zece-militari-din-elicopterul-prabusit-sunt-de-la-baza-aeriana-71-campia-turzii-surse-13615538
13615538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.