Cât costă o afacere imobiliară la cheie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 noiembrie 2014 256 afişări

Pe o piaţă imobiliară care dă semne de revenire, tot mai mulţi antreprenori îşi doresc să pună bazele unui business în real-estate, potrivit RE/MAX, companie cu activităţi în real-estate.

Cât costă o afacere imobiliară la cheie

„Afacerile pe segmentul agenţiilor imobiliare se dezmorţesc, treptat, după ce în perioada de criză economică peste 75% dintre birourile existente la nivelul pieţei din România s-au închis. Astfel, tot mai multe noi agenţii imobiliare sunt deschise an de an, mai ales în marile oraşe din ţară, unde piaţa de profil dă semne clare de revenire”, a declarat Razvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Potrivit afirmaţiilor sale, una dintre cele mai simple variante pentru intrarea într-un business de acest fel este achiziţionarea unei francize, aceasta oferind o afacere la cheie şi suport pentru derularea întregii activităţi.

„În cazul RE/MAX, costul achiziţiei unei francize este variabil, pornind de la 7.000 de euro net, şi aduce cu sine avantaje care îi ajută pe antreprenori să pătrundă pe piaţă cu o ofertă completă pentru clienţi. Printre cele mai importante se numără afilierea la o reţea de top, locală şi globală, accesul la o platformă CRM de listare a proprietăţilor performantă, oferirea de suport de marketing şi accesul la programele Academiei RE/MAX pentru agenţi si Broker Owneri”, a mai spus Răzvan Cuc.

În cadrul francizelor RE/MAX, toţi agenţii au nevoie de certificări, pe care le pot obţine în urma a minim 150 de ore de training, brokerii având nevoie de cel puţin 200 de ore de trening specific.

Răzvan Cuc a mai afirmat, de asemenea, că dincolo de achiziţia în sine a francizei cu un cost de cca. 7.000 de euro net, afilierea la reţeaua RE/MAX mai presupune şi o redevenţă lunară procentuală din venituri şi una fixă administrativă.

Conform informaţiilor RE/MAX, în acest moment, dupa primul an de la preluarea RE/MAX Romania, peste 60% dintre francizele companiei sunt conversii, agenţii imobiliare independente ce au ales să se afilieze reţelei RE/MAX.

Însă, pe lângă brokerii cu experienţă pe piaţă care intră în reţeaua RE/MAX, există şi antreprenori care provin din alte industrii şi hotărăsc să pună bazele unui start-up în imobiliare – aceştia fiind majoritarii francizaţi la nivel european.

„Interesul pentru o franciză imobiliară este mai mare în rândul antreprenorilor cu experienţă pe această piaţă”, a încheiat Razvan Cuc.

RE/MAX, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri şi peste 96.000 de agenţi afiliaţi în 95 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 31 de ţări, cu 1.500 birouri şi 12.000 de agenţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
afaceri,
antreprenori,
agenti
/actualitate/cat-costa-o-afacere-imobiliara-la-cheie-13611088
13611088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.