Ce sumă este dispus să cheltuie un român de Black Friday

Autor: Ioana Matei Postat la 20 noiembrie 2014 82 afişări

Ce sumă este dispus să cheltuie un român de Black Friday

Suma medie pe care o vor cheltui românii anul acesta pe produsele pregătite de comercianţii români, cu ocazia Black Friday, se va ridica la circa 340 de lei, de aproape două ori mai mare faţă de suma medie tranzacţionată online cu cardul în restul anului, în valoare de circa 180 lei, potrivit estimărilor procesatorului de plăţi online cu cardul NETOPIA mobilPay.

În cadrul ediţiei Black Friday 2013, suma medie plătită online cu cardul s-a ridicat la circa 260 de lei, în timp ce tranzacţia medie procesată online s-a ridicat la circa 150 de lei.

Numărul tranzacţiilor procesate online cu cardul de Black Friday 2014 va creşte cu peste 50% faţă de media anuală, iar suma medie procesată online cu cardul pentru cumpărăturile online din „Vinerea Neagră” se va dubla. Vârful de vânzări înregistrat de comercianţii online care pregătesc oferte speciale de Black Friday se va resimţi şi la nivelul numărului de plăţi online realizate de români, care va creşte cu până la 55% faţă de media anuală procesată în România.

„Chiar dacă plata online cu cardul este, realmente, cea mai sigură metodă şi cea mai simplă cale de a proteja clientul de eventuale fraude, livrări greşite sau produse deteriorate, recomandăm să se urmărească îndeaproape şi filtrul suplimentar 3D Secure. Existenţa acestuia demonstrează implicarea comercianţilor în asigurarea unor tranzacţii transparente, sigure şi corecte”, atrage atenţia Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay. 

Majoritatea retailerilor online din România au setat ziua de 21 noiembrie pentru ediţia Black Friday 2014, iar conform informaţiilor NETOPIA mobilPay, în continuare, cele mai multe plăţi din ziua respectivă se vor îndrepta, tradiţional, către produsele electro IT, fashion şi beauty. Potrivit Garanti Bank, partener cu tradiţie al NETOPIA mobilPay, volumele tranzacţionate la ediţia de anul acesta se vor dubla comparativ cu cele de anul trecut, iar traficul va creşte de cinci ori faţă de o zi normală.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-suma-este-dispus-sa-cheltuie-un-roman-de-black-friday-13603388
13603388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.