Tot mai puţini angajaţi români primesc prime de Crăciun, dar măcar merg la petreceri sau angajatorii le oferă cadouri

Postat la 03 decembrie 2012 38 afişări

Un sfert din angajaţii care lucrează în corporaţii vor primi la sfârşitul acestui an prime de Crăciun cu o valoare medie de circa 133 de euro, potrivit studiului salarial şi de beneficii PayWell România, realizat în fiecare an de firma de consultanţă şi audit PwC. Numărul angajatorilor care se gândesc să ofere prime de Crăciun a scăzut semnificativ în ultimul an (de la 40% în 2011 la 25% în 2012, la fel ca nivelul din 2009), ca urmare a politicilor de eficientizare de costuri.

Una dintre puţinele companii care mai acordă prime de Crăciun este grupul Tenaris, printre cei mai mari producători de ţevi la nivel mondial, care are peste 1.500 de angajaţi, cei mai mulţi în fabricile din Zalău şi din Călăraşi. "TenarisSilcotub oferă un pachet de bonusuri fixe, patru pe an. Este vorba de bonusurile de Crăciun, de Paşti, de Ziua Metalurgistului (15 august) şi de prima de vacanţă. Ele însumează 1.150 de lei, din care bonusul de Crăciun este de 120 de lei", a spus Gabriel Podskubka, şeful pe regiunea Europei de Est în cadrul grupului Tenaris, care are în România afaceri de 340 de milioane de euro. Cele patru bonusuri fixe oferite de companie suplimentează bonusurile variabile, oferite în funcţie de performanţa şi productivitatea individuală a angajaţilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
craciun,
prime,
recompense,
salarii
/actualitate/tot-mai-putini-angajati-romani-primesc-prime-de-craciun-dar-macar-merg-la-petreceri-sau-angajatorii-le-ofera-cadouri-10362781
10362781
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.