Tot mai mulţi interesaţi de munca de acasă: Aproape 100.000 de căutări pentru joburi care pot fi desfăşurate de acasă în luna august

Autor: Bogdan Alecu Postat la 06 septembrie 2020 136 afişări

Joburile care pot fi desfăşurate de acasă continuă să fie în topul preferinţelor pentru angajaţii care caută un loc de muncă.

Tot mai mulţi interesaţi de munca de acasă: Aproape 100.000 de căutări pentru joburi care pot fi desfăşurate de acasă în luna august

Joburile care pot fi desfăşurate de acasă continuă să fie în topul preferinţelor pentru angajaţii care caută un loc de muncă. Doar în august, candidaţii au efectuat aproape 100.000 de căutări pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfăşurată de oriunde, potrivit BestJobs.

Numărul total de aplicări pentru joburi noi a crescut cu 34% în august, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai căutate locuri de muncă au fost în domenii pre­cum transport - peste 18.000 de căutări, inginerie - peste 17.000 de căutări, contabilitate - peste 12.000 de căutări şi re­sur­se umane - peste 10.000 de căutări. Jobul vedetă al lunii august, care a strâns cele mai multe aplicări (2.341), a fost cel de lucrător comercial la retailerul de îmbrăcăminte Takko Fashion.

Retailul a atras cei mai mulţi candidaţi în august. Elefant.ro, Takko Fashion şi Adidas România au atras peste 7.500 de aplicări. Printre companiile care au atras cei mai mulţi candidaţi luna trecută se numără: Elefant.ro (2.775 candidaţi), UniCredit Bank (2.632 candidaţi), Takko Fashion (2.468 candidaţi), Enel (2.389 candidaţi), Adidas România (2.348 candidaţi), Autonet Import (2.206 candidaţi) şi Allianz Ţiriac Asigurări (2.107 candidaţi).

Recrutarea se mută tot mai mult în mediul virtual

În contextul epidemiologic actual, mai bine de jumătate (52,2%) dintre angajaţi consideră că recrutarea în perioada următoare se va face în cea mai mare parte sau chiar integral online, arată datele celui mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, în perioada 1-20 august 2020, pe un eşantion de 866 de utilizatori.

În acelaşi timp, 42% dintre angajaţi cred că în procesul de recrutare vor fi necesare, pe lângă CV-ul clasic, şi alte metode de diferenţiere, cum este video-ul de prezentare, iar 37% subliniază că recrutarea se va face în principal pe bază de recomandări de la angajaţii existenţi. În plus, 19,3% dintre respondenţi se aşteaptă să fie introduse şi teste mai amănunţite de aptitudini.

Când vine vorba de impactul pandemiei asupra pieţei muncii din România, angajaţii (58,4%) au observat în primul rând că sunt mai puţine joburi disponibile şi că durează mai mult până găsesc un job nou (56,6%), dar şi că a devenit mai grea diferenţierea între candidaţii care aplică pentru un job nou (42%) sau că angajatorii oferă salarii şi beneficii mai mici decât înainte de pandemie (40%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri de munca,
desfasurare,
munca,
cautari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.