Tot ce trebuie să ştie contribuabilii: Anunţul făcut de ANAF pe care trebuie să-l ştie toată lumea

Autor: Alexandru Nanu Postat la 07 februarie 2023 4413 afişări

Tot ce trebuie să ştie contribuabilii: Anunţul făcut de ANAF pe care trebuie să-l ştie toată lumea

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe site-ul instituţiei “Ghid Privind Stabilirea Rezidenţei Fiscale Pentru Persoane Fizice” care se adresează persoanelor fizice rezidente/nerezidente.

Prin prezentul ghid, ANAF se adresează persoanelor fizice rezidente/nerezidente, care părăsesc/sosesc în România, şi în cazul cărora este necesară stabilirea/modificarea rezidenţei fiscale, respectiv impozitarea veniturilor obţinute.

Pentru informaţii suplimentare, ANAF recomandă consultarea următoarelor surse:

  • rezidenţei persoanei fizice la sosirea/plecarea în/din România puteţi consulta pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, secţiunea „Asistenţă contribuabili”, subsecţiunea „Servicii oferite contribuabililor” - „Întrebări şi răspunsuri pe Facebook”, sesiunile de îndrumare şi asistenţă desfăşurate pe pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în datele de: 3 august 2016, 31 mai 2017, 7 iunie 2017, 20 septembrie 2017, 27 septembrie 2017, 10 ianuarie 2018 şi 21 noiembrie 2018;
  • telefonic, la Serviciul central de asistenţă contribuabili – Contact Center, la numărul de telefon: 031.403.91.60;
  • la structurile de asistenţă pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

Puteţi consulta materialul informativ integral al ANAF AICI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.