LIVE: ZF Ecosistemul Marketplace: Cum să faci un brand pentru călătorii urbani? O discuţie cu Dorin Ţambrea, fondator Urban Bag

Top 20 al liceelor din Bucureşti după ultima medie de admitere: Colegiul Gheorghe Lazăr conduce în clasament. Toate liceele şi colegiile din top 20 au înregistrat scăderi ale ultimei medii de admitere în 2021 faţă de 2020. Cea mai mare scădere a mediei din clasament a fost cea a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, de la 9,57 la 9,06

Autor: Ramona Cornea Postat la 27 iulie 2021 149 afişări

Top 20 al liceelor din Bucureşti după ultima medie de admitere: Colegiul Gheorghe Lazăr conduce în clasament. Toate liceele şi colegiile din top 20 au înregistrat scăderi ale ultimei medii de admitere în 2021 faţă de 2020. Cea mai mare scădere a mediei din clasament a fost cea a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, de la 9,57 la 9,06

♦ Ultima medie de admitere la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr a fost de 9,56, medie cu care a reuşit să depăşească liderul de anul trecut, Colegiul Tudor Vianu, care anul acesta a avut ca ultima medie de admitere 9,52 ♦ De altfel, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai este implicat şi într-o dispută cu Primăria Sectorului 4 cu privire la o posibilă relocare a unităţii de învăţământ.

Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr ocupă primul loc în clasa­mentul liceelor şi colegiilor din Bucureşti după ultima medie de admitere din anul 2021, conform datelor de la Ministerul Educaţiei, centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, ultima medie de admitere la Lazăr a fost 9,56, în scădere de la 9,69 în 2020, însă una cu care a reuşit să depăşească liderul clasamentului de anul trecut, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, care anul acesta a avut ca ultima medie de admitere 9,52. Instituţiile de învă­ţământ de pe primele două locuri din clasament au avut fiecare câte 234 de locuri anul acesta.  Podiumul a fost completat de Colegiul Naţional Sfântul Sava, cu 9,51 ca ultima medie de admitere de anul acesta, în scădere de la 9,67 în 2020.

De altfel, toate liceele şi colegiile din top 20 au înregistrat scăderi ale ultimei medii de admitere în 2021 faţă de 2020. Cea mai mare scădere a mediei din clasament a fost cea a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, de la 9,57 la 9,06, rezultat care a trimis unitatea de învăţământ liceal de pe poziţia a cincea în clasament în 2020 la poziţia 9-10, având în vedere că ultima medie de admitere de la Colegiul Naţional Cantemir Vodă a fost tot de 9,06.

Colegiul Naţional Gheorghe Şincai este implicat şi într-o dispută cu Primăria Sectorului 4 cu privire la o posibilă relocare a unităţii de învăţământ. Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai din Capitală a fost notificată săptămâna trecută de Primăria Sectorului 4 să predea clădirea unde susţine cursurile pentru începerea lucrărilor de conso­lidare. Administraţia locală afirmă că liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu încadrata în clasa 2 de risc seismic şi de aceea sunt necesare lucrări de consolidare.

La nivel de ţară, dintre primele 20 de licee după ultima medie de admitere, primele trei poziţii sunt ocupate de licee din Bucureşti, res­pectiv Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu şi Colegiul Naţional Sfântul Sava.

Ministerul Educaţiei a publicat pe 24 iulie rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat pentru anul 2021 – 2022. Anul acesta au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315). Dintre aceş­tia, 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 candidaţi - la filiera tehnologică. Circa 348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

 Admiterea la liceu se face pe baza mediei obţinute de elev la eva­luarea naţională şi a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII, care contează în proporţie de 20%.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.