Toată lumea vrea o felie: PayPal investeşte în Taxbit, un startup care îi ajută pe cei care investesc în criptomonede să îşi calculeze taxele datorate statului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 ianuarie 2021 29 afişări

Toată lumea vrea o felie: PayPal investeşte în Taxbit, un startup care îi ajută pe cei care investesc în criptomonede să îşi calculeze taxele datorate statului

Braţul de investiţii al grupului PayPal Holding a investit în startup-ul american Taxbit, care ajută populaţia şi businessurile să îşi calculeze taxele pe care le datorează statului pentru deţinerile de criptomonede, conform Reuters.

Taxbit va utiliza infuzia de capital pentru a-şi extinde echipa şi businessul, a anunţat Austin Woodward, CEO-ul şi fondatorul companiei, care nu a dezvăluit valoarea investiţiei.

„Extinderea la nivel internaţional este un pas important pentru businessul nostru”, a declarat Woodward.

Taxbit a mai atras fonduri şi de la Coinbase Ventures, divizia de venture capital a Coinbase, unul dintre cele mai populare exchange-uri de criptomonede, precum şi de la fondul de investiţii al gemenilor Tyler şi Cameron Winkevoss – cei care l-au acuzat în trecut pe Zuckerberg pentru că ar fi furat ideea Facebook de la ei, cât şi cei care s-au anunţat a fi primii miliardari din bitcoin în urmă cu doi ani.

PayPal, care a început să le permită utilizatorilor să cumpere, să vândă şi să deţină monede digitale la finalul anului trecut, este doar una dintre companiile cunoscute care au început să se uite mai atent la piaţa criptomonedelor, pe măsură ce preţul bitcoin a spart record după record, ajungând chiar şi la pragul de 38.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.