Tinerii care vor să îşi construiască casă pot primi TEREN GRATIS de la primarii şi în 2018. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Postat la 15 ianuarie 2018 755 afişări

Tinerii care vor să-şi construiască o casă în 2018 pot primi o mână de ajutor de la stat.

Tinerii care vor să îşi construiască casă pot primi TEREN GRATIS de la primarii şi în 2018. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Tinerii care vor să-şi construiască o casă în 2018 pot primi o mână de ajutor de la stat.

Conform Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

să aibă cel puţin 18 şi cel mult 35 de ani;

la data depunerii şi la data rezolvării solicitării, nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe, sau ai unui teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi acestea.

Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită, pe durata existenţei locuinţei proprietate personală (iar acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat), în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a Consiliului Local al comunei, oraşului, sau a municipiului în care este situat terenul.

Suprafeţele terenurilor solicitate de tineri sunt acordate ţinându-se cont de localitatea despre care este vorba. Astfel, pentru municipii, suprafaţa minimă ce poate fi atribuită este de 150 de metri pătraţi, iar cea maximă – de 300 de metri pătraţi. În cazul oraşelor, suprafeţele variază între 250 şi 400 mp, în timp ce în comune şi în sate suprafeţele variază între 250 şi 1.000 mp.

Solicitanţii trebuie să depună la Consiliul local al comunei, oraşului, municipiului în care îşi are domiciliul solicitantul: cererea de atribuire a terenului care trebuie să conţină numele şi prenumele acestuia şi domiciliul; o copie a certificatului de naştere; o copie a cărţii de identitate; o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu deţine/n-a deţinut în proprietate o locuinţă/un teren destinat construirii unei locuinţe; o declaraţie similară, însă care se depune la data rezolvării cererii. Dacă nu încep lucrările în termen de un an, tinerii pierd terenul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.