Tineri manageri de top 2018: Cristian Ţoncu, customer delivery manager, vice president head of customer delivery CEE, Mastercard

Autor: Andra Stroe Postat la 10 iulie 2018 192 afişări

Tineri manageri de top 2018: Cristian Ţoncu, customer delivery manager, vice president head of customer delivery CEE, Mastercard

„Cred că responsabilităţile mele se pot înţelege cel mai bine ca managementul unei umbrele de activităţi aflate la intersecţia dintre partea de vânzări şi partea tehnică”, spune Cristian Ţoncu, care admite că întrebarea l-a pus puţin pe gânduri prima dată când a auzit-o de la fiul său. „Nu sună aşa de fermecător cum spera el, dar este ceva ce îmi place extrem de mult. În activitatea de customer delivery le explicăm clienţilor noştri procesul de implementare a produselor şi serviciilor noastre, ca mai apoi să supervizăm implementarea lor propriu-zisă.”

Cristian Ţoncu coordonează o echipă formată din 12 oameni, care se ocupă de această arie a afacerii în Europa Centrală şi de Est, care este în cadrul MasterCard o regiune formată din 20 de ţări.

Ţoncu este licenţiat al ASE, are un master în finanţe şi contabilitate, iar în privinţa carierei sale punctează trei momente cheie. Primul a fost în 2004, când a schimbat domeniul de activitate din zona de retail în cea banking; atunci, spune el, a început aventura sa cu cardurile. Al doilea moment, tot de cotitură, a avut loc în 2011, când şi-a început activitatea în cadrul MasterCard, cu responsabilităţi ce acopereau nouă ţări, „ceea ce a marcat o schimbare radicală de la expunerea la mediul unei singure bănci din România la cea care viza o regiune atât de extinsă”. Cel de-al treilea moment important din cariera sa a avut loc la 1 aprilie 2018, când a preluat funcţia actuală.

Cât priveşte planurile pe termen lung, spune că „deşi mă tentează să spun că mă văd relaxându-mă pe o barcă cu pânze şi cu o bere în mână, cred că având în vedere cât de mult îmi place activitatea de acum, mi-ar da multă satisfacţie profesională să spun că mă văd având un rol similar, dar cu responsabilităţi pe teritoriul întregii Europe, sau chiar în afara ei. Mi-ar plăcea să am contact cu un număr şi mai mare de culturi”.


40 de ani 

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.