Tinereţea fără bătrâneţe nu mai e doar o poveste: Un magnat din tech în vârstă de 45 de ani cheltuie 2 milioane de dolari pe an pentru a rămâne veşnic la 18 ani

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 26 ianuarie 2023 894 afişări

Tinereţea fără bătrâneţe nu mai e doar o poveste: Un magnat din tech în vârstă de 45 de ani cheltuie 2 milioane de dolari pe an pentru a rămâne veşnic la 18 ani

Novak Djokovic, în vârstă de 35 de ani, îşi petrece o parte din timpul liber într-o capsulă special pentru a-şi îmbogăţi sângele cu oxigen. Tom Brady, în vârstă de 45 de ani,  ridică în slăvi suplimentele anti-îmbătrânire . LeBron James, în vârstă de 38 de ani, cheltuieşte 1,5 milioane de dolari pe an pentru corpul său, pentru a ţine timpul şi îmbătrânirea la distanţă. Totuşi, toate aceste celebrităţi sunt nişte amatori în comparaţie cu Bryan Johnson, un magnat tech de 45 de ani, care investeşte în corpul său 2 milioane de dolari pe an, pentru a îl duce înapoi la vârsta şi starea de funcţionare de la 18 ani, scrie Bloomberg.

Johnson este însoţit peste tot de o armată de 30 de medici şi experţi în sănătate care-i monitorizează fiecare funcţie a corpului. Echipa este condusă de Oliver Zolman, expert în medicina regenerativă, care s-a angajat să ajute la inversarea procesului de îmbătrânire pentru fiecare organ din corpul lui Bryan Johnson. Magnatul joacă acum rolul unui cobai pentru cele mai promiţătoare tratamente regenerative. Demararea proiectului a costat câteva milioane bune de dolari, iar în acest an Johson are de gând să cheltuiască cel puţin 2 milioane pe corpul său pentru a-l aduce înapoi la vârsta de 18 ani.

Johson şi Zolman au început Proiectul Blueprint (numele oficial al programului de reîntinerire –n.r) în urmă cu doi ani. Pe lângă tratamentele-minune, Johnson trebuie să urmeze o dietă foarte strictă, un program de exerciţii fizice şi un orar de somn foarte strict. În fiecare lună, corpul acestuia este supus unor procedure, unele dintre ele dureroase, pentru a se putea verifica dacă Blueprint merge în direcţia dorită.

Există câteva semne evidente că Bryan Johson este mai sănătos decât majoritatea persoanelor de 25 de ani, cum ar fi condiţia sa fizică. Însă ce i-a făcut pe medici să zâmbească a fost ce s-a întâmplat în corpul său. Conform analizelor, vârsta sa biologică s-a redus cu cel puţin cinci ani. Rezultatele arată că el are inima unei persone de 37 de ani, pielea uneia de 28, iar condiţia fizică şi capacitatea pulmonară a uneia de 18 ani.

„Ceea ce fac eu poate părea extrem, dar  încerc să demonstrez că îmbătrânirea nu este inevitabilă”, a declarant magnatul tech.

La vârsta de 30 de ani, Johnson a fondat o companie de procesare a plăţilor numită Braintree Payment Solutions, care a fost un succes uriaş. Cu toate acestea, sutele de ore pe care le-a muncit pentru a aduce compania pe noi culmi şi-au spus cuvântul, recompensându-l cu supraponderabilitate şi aruncându-l chiar aproape de pragul sinuciderii. În 2013, compania a fost vândută pentru 800 de milioane de dolari şi de atunci banii au început să fie investiţi în ceea ce avea să se numească mai târziu Proiectul Blueprint.

Cei mai mai reputaţi specialişti în medicina regenerativă susţin că domeniul şi misiunea de a prelungi viaţa umană trebuie să meargă mai departe, iar această formă de evoluţie este inevitabilă.

„Întregul domeniu al longevităţii ne duce într-o dimensiune cu totul nouă. Cred că atunci când vom avea nişte concluzii şi direcţii clare asupra acestei zone, procedurile nu vor fi atât de costisitoare şi vor fi accesibile pentru mulţi oameni. Ceea ce face Bryan este foarte important pentru întreaga lume”, a declarat George Church, unul dintre cei mai importanţi geneticieni de la Harvard.

Sursa foto: Bloomberg

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.