Tăriceanu, despre definirea abuzului în serviciu: Trebuie să nu permită interpretări

Postat la 03 aprilie 2018 50 afişări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că definirea infracţiunii de abuz în serviciu în Codul Penal, care va fi discutată în Comisia pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, trebuie să fie precisă pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Tăriceanu, despre definirea abuzului în serviciu: Trebuie să nu permită interpretări

"Această chestiune va face obiectul dezbaterilor în Comisia specială care funcţionează în Parlament. Eu am primit o serie de reacţii, de păreri, de care probabil cei din comisie vor ţine cont pentru că le voi transmite aceste puncte de vedere, dar nu ştiu să vă spun care va fi forma finală. Sper ca acest abuz în serviciu, care creează numeroase probleme pentru cei care lucrează în administraţie, să fie reglementat într-un mod echilibrat şi care să ţină seama de cele mai bune practici europene. Nu ştiu dacă se va alege o soluţie cu prag. Nu e vorba de redefinirea conceptului, cu toate că în alte alte ţări, în Franţa, dar şi alte ţări, mi se pare că în Germania, nu există abuz în serviciu. Cred că trebuie o formulare mult mai precisă, exactă, bine definită, care să nu permită interpretări şi abuzuri", a explicat şeful Senatului, după şedinţa de marţi a Biroului Permanent.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.