Ţara unde vremea extremă face dezastru. Autobuze şi maşini blocate de ape. Oamenilor li se cere să stea acasă

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 iulie 2022 123 afişări

China se confruntă cu vreme extremă, de la valuri de căldură la inundaţii istorice. În nord-est, inundaţiile au blocat mai multe autobuze, au inundat drumurile şi au perturbat navetiştii. Cinci elevi şi un şofer au rămas blocaţi într-un autobuz şcolar.

Ţara unde vremea extremă face dezastru. Autobuze şi maşini blocate de ape. Oamenilor li se cere să stea acasă

Ploi torenţiale s-au abătut joi asupra nord-estului Chinei, declanşând inundaţii care au blocat autobuze, au inundat drumurile şi au perturbat navetiştii din oraşe, fiind prognozate mai multe furtuni în zilele următoare, notează Reuters.

În Shenyang, capitala provinciei Liaoning, cei 7,6 milioane de locuitori au fost luaţi prin surprindere de ploile neaşteptat de puternice, chiar dacă miercuri au fost emise mai multe alerte roşii. Oamenii s-au trezit cu mesaje pe telefoane care le cereau să amâne plecarea la serviciu şi să anuleze orice activitate neesenţială din cauza "vremii extreme".

Datele poliţiei rutiere arătau 52 de tronsoane de drumuri inundate de apă, dintre care 30 au fost închise.

Cinci elevi şi un şofer au rămas blocaţi într-un autobuz şcolar într-o zonă inundată şi au trebuit să fie salvaţi în bărci de cauciuc, a anunţat televiziunea de stat.

Din provincia Hebei, în nord, până în Anhui, în est, mulţi automobilişti au rămas blocaţi în maşinile lor, deoarece motoarele s-au blocat pe drumurile inundate de apă, au arătat imaginile televiziunii de stat în această săptămână.

În ultima lună, China s-a confruntat cu vreme extremă, de la valuri de căldură la inundaţii istorice, meteorologii dând vina pe schimbările climatice, dar şi pe primul taifun al sezonului, Chaba.

Alerte pentru risc de inundaţii au fost emise şi în provincia Jilin, la nord de Liaoning.

În Yanji, un oraş din Jilin aflat la graniţa cu Coreea de Nord, un bărbat a fost aclamat pentru curajul său pe reţelele de socializare după ce s-a aruncat într-un râu învolburat pentru a-şi salva soţia, deşi nu ştia să înoate, au arătat imagini de la agenţia de ştiri de stat Xinhua.

Cei doi au suferit câteva zgârieturi, dar nu răni grave.

"Jur că şi în viaţa următoare mă voi căsători cu el", a spus soţia în imagini, zâmbind.

În următoarele 12 ore, se aştepta ca râurile umflate să inunde terenurile agricole şi zonele urbane din oraşele Changchun şi Siping.

În Liaoning şi Jilin sunt aşteptate mai multe ploi torenţiale în următoarele două zile, înainte ca ploile să înceapă să se domolească.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
inundaţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.