Ţara unde oamenii au dat foc parlamentului noaptea trecută, supăraţi pe o lege votată in secret

Postat la 02 aprilie 2017 92 afişări

Mai mulţi protestatari din Paraguay au incendiat clădirea Congresului în timpul unor proteste violente împotriva unui proiect de lege care ar premite preşedintelui să candideze din nou, relatează BBC News online.

Ţara unde oamenii au dat foc parlamentului noaptea trecută, supăraţi pe o lege votată in secret

Liderului prinicipalului partid de opoziţie a declarat că un activits a fost împuşcat mortal.

În Constituţia ţării, adoptată în anul 1992 şi introdusă după 35 de ani de dictatură, este stipulat faptul că preşedintele poate avea un singur mandat cu o durată de cinci ani, însă preşedintele Horacio Cartes încearcă să elimine această restricţie pentru a putea candida pentru un nou mandat.

Protestatarii au fost fotografiaţi în timp ce spărgeau, vineri noapte, ferestrele clădirii Congresului din capitala Asuncion şi o incendiau. Agenţia de presă AFP a scris că protestatarii "au devalizat" birourile celor care au susţinut proiectul de lege.

Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Presa locală a scris că zeci de persoane au fost rănite, inclusiv protestatari, politicieni şi agenţi.

Liderului Partidului Liberal de opoziţie din Paraguay, Efrain Alegre, a spus că un tânăr a fost ucis în timpul protestelor. Poliţia nu a confirmat deocamdată această informaţie.

Agenţia de presă Reuters scrie că protestatarii au dat foc clădirii Congresului după ce Senatul a votat în secret în favoarea unui amendament constituşional care ar permite preşedintelui Horacio Cartes să candideze pentru un nou mandat.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
foc,
noapte,
secret,
votare,
lege,
oameni,
parlament,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.