Ţara superbă cu zeci de parcuri naturale şi mii de kilometri de trasee de drumeţie şi ciclism, vizitată de români în pandemie

Autor: Andra Stroe Postat la 25 octombrie 2020 336 afişări

Ţara superbă cu zeci de parcuri naturale şi mii de kilometri de trasee de drumeţie şi ciclism, vizitată de români în pandemie

 După al zecelea an-record de înnoptări rezervate de vizitatorii străini în 2019, industria turistică din Germania a înregistrat, în prima jumătate a anului 2020, pe fondul pandemiei de COVID-19, o scădere dramatică, de aproape 60%, potrivit reprezentanţilor Organizaţiei pentru Turism a Germaniei. În ciuda crizei sanitare, turiştii români au continuat să viziteze cele mai populare regiuni precum Bavaria, Baden-Württemberg, Nord Rhein Westphalen (Dortmund) şi Hesse (Frankfurt). fiind printre primele naţionalităţi care au reluat călătoriile spre această destinaţie, de îndată ce restricţiile au fost ridicate.

Statistici ale anului 2019: 10 ani de creştere continuă

În anul 2019 Germania a înregistrat 89.9 milioane de înnoptări din partea turiştilor străini, creşterea procentuală faţă de anul anterior fiind de 2.6%, numărul turiştilor români care vizitează Germania menţinându-se şi el pe un ritm ascendent, astfel că anul trecut s-au înregistrat peste 1,5 milioane de înnoptări, cu o creştere procentuală faţă de 2018 de 1,3%. Comparativ cu anul 2010, numărul de înnoptări ale turiştilor români a crescut cu 185,4%.

Bavaria s-a numărat printre destinaţiile preferate ale românilor în 2019, astfel peste 26% dintre aceştia şi-au petrecut anul trecut vacanţa aici, urmată de regiunea Baden-Württemberg, cu peste 16% dintre înnoptările înregistrate în perioada ianuarie-decembrie 2019. Aceştia au călătorit cu avionul (40%), automobilul (53%) şi autocarul (5%).

Scădere de 33,1% a vizitelor turiştilor români în Germania, în 2020

Deşi în primele două luni ale anului 2020, vizitele turiştilor români erau pe un trend crescător, de 3,5%, faţă de 2019, începând cu luna martie numărul înnoptărilor a scăzut cu 33.1%, înregistrându-se un total de 219.287 înnoptări, în perioada ianuarie – iulie 2020. România se află printre pieţele cu cea mai rapidă revenire în ceea ce priveşte vacanţele în Germania. Printre activităţile cele mai apreciate de români ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire au fost călătoriile cu maşina, vacanţele în natură şi călătorii individuale, fiind urmate de călătoriile culturale, călătoriile în oraşe şi circuitele turistice.

„În opinia mea, turismul joacă un rol cheie în conturarea imaginii şi reputaţiei unei ţări, iar atât Germania, cât şi România, au o mulţime de oferit celor care aleg să le viziteze. Printre principalele atuuri ale acestor două destinaţii se află natura şi multiplele oportunităţi de petrecere a timpului în aer liber, aspect care se pliază foarte bine pe noile tendinţe în turism în contextul pandemiei. Traversăm într-adevar o perioadă dificilă pentru turism, dar este foarte important modul în care ne raportăm la întreaga situaţie: cu atitudinea corespunzătoare, putem ieşi învingători la final, iar această criză poate fi de fapt o reală oportunitate pentru noi", a declarat ambasadatorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt.

Strategia Germaniei în contextul COVID-19: promovarea vacanţelor în natură

În perioada aceasta, Organizaţia Germană pentru Turism îşi concentrează activităţile sale internaţionale de marketing pe informaţii legate de turismul în natură. În Germania se află 104 parcuri naturale, 16 parcuri naţionale şi 16 rezervaţii biosferice ce aparţin patrimoniului UNESCO. În patrimoniul mondial natural sunt incluse 3 arii din Germania protejate UNESCO, şi anume: rezervaţia de fosile Messel, pădurile seculare de fag şi Marea Wadden.

În plus, destinaţia dispune de trasee de drumeţii marcate pe o distanţă de 200.000 km de-a lungul ţării şi 70.000 km trasee pentru biciclişti, dintre care peste 100 sunt trasee tematice şi se regăsesc 13 regiuni viticole cu peste 80.000 de producători, fiind astfel destinaţia potrivită pentru cei care iubesc activităţile în natură. În Germania sunt 1.500 de unităţi de cazare specializate şi clasificate ca „Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland“ (Gazde de calitate pentru drumeţii în Germania) şi 5.800 de unităţi bed&bike. În 2018, s-au înregistrat circa 4,6 milioane înnoptări ale străinilor în astfel de unităţi de camping.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
vizita,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.