Ţara pe care pandemia de COVID-19 a distrus-o. Intră pentru prima dată în recesiune în ultimii 30 de ani

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 septembrie 2020 227 afişări

Ţara pe care pandemia de COVID-19 a distrus-o. Intră pentru prima dată în recesiune în ultimii 30 de ani

Pandemia a făcut ca Australia să intre în prima recesiune din ultimele trei decenii, după ce PIB a scăzut cu 7% în T2 comparativ cu primele trei luni ale anului, când s-a înregistrat o contracţie de 0,3%, anunţă CNN.

Astfel, ţara intră în cea mai gravă recesiune de când au început să fie raportate rezultatele trimestriale, adică din 1959.

Înainte de criza generată de COVID-19, Australia a fost lovită de unele dintre cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimii ani.

În T2, închiderea hotelurilor, restaurantelor şi celorlalte business-uri a dus la o scădere de 12% a cheltuielilor gospodăriilor, în timp ce serviciile au înregistrat un minus de 18%.

Economia australiană a înregistrat constant creşteri în ultimii 29 de ani, susţinută de cererea chineză de minereu de fier şi de cărbune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
australia,
recesiune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.