Ţara din Europa în care clienţii Tesla au făcut greva foamei împotriva lui Elon Musk. Cum i-a sfidat miliardarul după protest

Postat la 02 septembrie 2022 170 afişări

Ţara din Europa în care clienţii Tesla au făcut greva foamei împotriva lui Elon Musk. Cum i-a sfidat miliardarul după protest

Înfuriaţi de calitatea proastă a maşinilor, un grup de proprietari de Tesla a vrut să atragă atenţia lui Elon Musk în acest fel.

În Norvegia, clienţii Tesla au făcut greva foamei, pentru a-i atrage atenţia lui Elon Musk. Greva foamei este, în mod normal, asociată cu cauze nobile, iar  activiştii care au ales această formă extremă de protest au făcut acest lucru pentru a sensibiliza publicul cu privire la probleme de mare impact.

Nu este cazul unui grup de proprietari norvegieni de Tesla. La sfârşitul lunii august, aceştia au optat pentru un post de 24 de ore, încercând astfel să atragă atenţia presei şi să le aducă la cunoştinţă nemulţumirile faţă de unele caracteristici ale autoturismelor de marcă. 17 maşini Tesla au scris mesajul: „Help” (Ajutor).

Calitatea proastă a produsului Tesla stă la baza protestului. Grupul de nordici a intrat în greva foamei pentru a exprima numeroasele plângeri ale proprietarilor de Tesla, inclusiv dificultăţi de pornire la rece şi uşi blocate de gheaţă (probleme obiectiv tipice ale ţărilor nordice), dar şi probleme de ordin general, de la umflături ale tapiţeriei scaunelor şi infiltrarea apei în portbagaj, până la îngălbenirea marginilor touchscreen-ului de la bord.

Probleme care, la prima vedere, nu par a fi printre cele capabile să zguduie o naţiune. Protestul s-a extins apoi, cu alţi clienţi Tesla plângându-se de probleme în timpul fazei de încărcare, de o durată de viaţă mai scurtă a bateriei decât a promis constructorul şi de staţii de încărcare care nu sunt compatibile cu modelele mai vechi, sfidând sloganul „Reîncărcare gratuită pe viaţă”.

În ziua grevei din Norvegia, Musk a postat despre postul intermitent

Scânteia care a aprins fitilul pare să fi fost lipsa asistenţei primite în atelierele autorizate şi o anumită lipsă de asistenţă din partea serviciului clienţi Tesla, compania fiind acuzată că nu răspunde deloc la telefon.

Apelul către Elon Musk din Norvegia nu este de neglijat. Norvegia este una dintre ţările în care populaţia deţine mai multe Tesla pe cap de locuitor decât oricare altă ţară din lume. Erlend Mørc, purtătorul de cuvânt al grupului, care nu deţine în prezent o Tesla, i-a transmis un ultimatum fondatorului producătorului de maşini:

„Acum că greva s-a încheiat, sper că Tesla va asculta... Este în interesul lor, pentru că dacă prea mulţi oameni întâmpină aceste probleme, alţi producători auto vor fi gata să le ia locul”.

Nu este clar, însă, dacă evenimentul i-a atras într-adevăr atenţia lui Elon Musk sau a fost doar o coincidenţă faptul că CEO-ul Tesla a postat pe Twitter, în ziua încheierii grevei foamei un mesaj în care laudă beneficiile postului intermitent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
clienti,
greva foamei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.