Tânărul căruia i-a plăcut atât de mult popcornul de la cinema, încât a avut o idee de milioane de dolari prin care a revoluţionat acest produs

Autor: Ioana Matei Postat la 01 ianuarie 2017 794 afişări

Tânărul căruia i-a plăcut atât de mult popcornul de la cinema, încât a avut o idee de milioane de dolari prin care a revoluţionat acest produs

Bric Simpson era un cineast înrăit: obişnuia să meargă la cinematograf de aproximativ cinci ori pe lună. Acest lucru l-a făcut să fie mai atent şi la gustările consumate în timpul filmului, la care a identificat câteva probleme. ”Plăteşti un preţ ridicat pentru popcornul pe care îl consumi la cinematograf, dar găseşti unt doar în primul strat. Sub acest strat, ai doar o grămadă de popcorn care are gust de carton”, îşi descrie el nemulţumirea într-un interviu publicat de entrepreneur.com.

În 2009, Simpson şi soţia sa scuturau o găleată cu popcorn pentru a distribui uniform untul de pe acesta, când le-a venit o idee de milioane: ”Ştii de ce avem nevoie? De un capac.”

A făcut un capac - dar şi o companie prin care să îl vândă, Kernel King. În prezent, aceasta vinde circa 100.000 de capace pentru recipientele cu popcorn în întrega SUA. Procesul nu a fost uşor, potrivit entrepreneur.com. Şi-a creat businessul în paralel cu lucru în  Garda Naţională şi a trebuit să descopere cum să fie acceptat cu invenţia sa în industria cinematografelor.

Acum că a atins acest obiectiv îşi doreşte şi mai mult: vrea ca invenţia sa să fie prezentă în sălile de cinema din toată lumea, la fel ca popcornul.

Primul pas pe care l-a făcut în lansarea afacerii a fost patentarea ideii ”Eram îngrijoraţi că altcineva ar putea avea această idee, astfel că am contactat un avocat care să ne ajute să o patentăm.”

La finalul anului 2011, Simpson a început să testeze mai multe variante de capace la un atelier local. A adăugat găuri de ventilaţie, astfel încât popcornul să nu se umezească din cauza căldurii. A adăugat şi un mâner, util atât pentru cei care cumpără popcornul, cât şi pentru cei care îl vând.

În vara lui 2012, a reuşit să finalizeze un contract cu un cinematograf local, care comandase 50.000 de capace.

Apoi, a avut succes datorită contractului cu un lanţ de cinematografe cu 50 de unităţi, majoritatea aflate pe Coasta de Est a SUA. În cele din urmă, capacele lui Simpson au început să se răspândească în întreaga ţară; recent a vândut şi către National Amusements, al zecelea cel mai mare lanţ de cinematografe din SUA şi pentru Regal Entertainment Group, cel mai mare lanţ, potrivit Entrepreneur. 

Astfel, capacele Kernel Kings sunt răspândite în 160 de unităţi, iar Simpson aşteaptă ca anul viitor să fie în mai mult de 300. ”Nu vrem să ne oprim până când fiecare găleată de popcorn are un capac Kernel King deasupra acesteia. Aşa cum oamenii se aşteaptă ca un capac şi un pai să însoţească băutura răcoritoare pe care şi-o cumpără, aşa se vor aştepta să primească un capac Kernel King pe popcornul lor.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.