Măsuri de securitate pentru Revelionul în aer liber din Capitală

Autor: Claudiu Surmei Postat la 31 decembrie 2016 66 afişări

Aproape 100 de jandarmi şi 165 de poliţişti vor asigura ordinea publică şi securitatea zecilor de mii de oameni care vor participa, sâmbătă seara, la Revelionul în aer liber organizat în Piaţa George Enescu din Capitală, numărul de efective urmând să fie suplimentat dacă va fi nevoie.

Măsurile luate sunt obişnuite pentru evenimentul la care sunt aşteptaţi între 30.000 şi 50.000 de oameni. Autorităţile au anunţat că în România nu este un grad crescut de alertă teroristă, situaţia fiind sub control.

"Aproape 100 de jandarmi vor fi prezenţi doar în Piaţa George Enescu. Deocamdată nu avem o situaţie ca în Europa, cu grad crescut de alertă teroristă, la noi situaţia este sub control. Sunt măsurile obişnuite, luate cu ocazia unor evenimente la care participă un public numeros. Vor fi patrule de jandarmi pe toată zona unde se vor desfăşura activităţile, pe traseele de deplasare ale celor care participă şi rezerve de intervenţie în zonele aglomerate, unde se organizează petreceri, în zona restaurantelor, în zonele aglomerate", a declarat pentru MEDIAFAX Georgian Enache, purtător de cuvând al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Efectivele de poliţişti vor fi suplimentate gradual dacă va fi nevoie.

"Pentru evenimentul din Piaţa George Enescu avem mobilizaţi 165 de poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 1, Brigăzii Rutiere şi Serviciului de Acţiuni Speciale. În cazul în care va fi nevoie, efectivele vor fi suplimentate gradual", a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

La nivelul întregii ţări, "25.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră – vor fi mobilizaţi, zilnic, în perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, suplimentar faţă de dispozitivul curent. Efectivele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar şi pentru combaterea infracţiunilor grave", se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Autorităţile române menţin nivelul de alertă teroristă albastru - precaut ceea ce înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist, potrivit site-ului Serviciului Român de Informaţii.

Capitalele europene au intensificat măsurile de securitate, înaintea festivităţilor ce vor avea loc cu ocazia Revelionului, montând bariere de beton în jurul centrelor oraşelor şi consolidând forţele de ordine, în urma atacului din Berlin în care au murit 12 persoane, informează Euronews.

În capitala germană, poliţia a închis piaţa din faţa Porţii Brandenburg şi a suplimentat numărul ofiţerilor.

"Sunt luate măsurile necesare pentru a preveni un posibil atac", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Unii ofiţeri de poliţie vor avea asupra lor mitraliere.

În Milano au fost instalate controale de securitate. Circulaţia camioanelor a fost interzisă în centrele oraşelor Roma şi Napoli.

În Madrid sunt desfăşuraţi 1.500 de poliţişti pentru weekendul de Revelion. Accesul la piaţa din centrul capitalei spaniole va fi limitat la 25.000 de persoane.

În oraşul Cologne, unde sute de femei au fost agresate şi jefuite de Revelion în 2015, poliţia a instalat camere de supraveghere pentru a monitoriza piaţa gării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
REVELION,
SECURITATE,
TERORISM

ALEPH STORY: Educaţie fără bani! O discuţie cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct Ziarul Financiar şi Ioana Răduca, head of content Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.