Ce poţi să cumperi cu 30 de lei în Africa?

Autor: Florin Casota Postat la 31 decembrie 2016 9383 afişări

Ce poţi să cumperi cu 30 de lei în Africa?

Ce poţi să cumperi cu 7 dolari (30 de lei)? Poţi să iei o masă la McDonalds, o pereche de şosete, în Danemarca mi s-a răspuns că poţi lua un mouse, în Marea Britanie un ebook. Dar în India cu 7 dolari poţi cumpăra legume pentru o săptămână întreagă şi o pungă de orez pentru familie. În Bangladesh această sumă este mai mult decât suficientă pentru aţi plăti chiria zilnică la casă, 2kg de orez şi cartofi, iar în Africa sub-Sahariană cu 7 dolari îţi poţi ilumina casa pentru o lună întreagă, scrie Forbes.

Off Grid Electric este un startup african care oferă energie solară pentru casele aflate în Tanzania şi Rwanda pentru doar 7 dolari pe lună. Acest tarif ar putea schimba totul având în vedere că în prezent costul pentru energie este mult mai mare în prezent. Pentru această sumă, compania oferă un set de panouri fotovoltaice care pot genera suficientă energie pentru a alimenta patru becuri sau pentru a încărca un telefon mobil. După 3 ani echipamentul devine gratis şi clientul nu mai trebuie să plătească acei 7 dolari.

Având susţinerea lui Elon Musk, startup-ul deja alimentează 125.000 de case şi operaţiuni se extind şi speră să atingă 2 milioane de clienţi până în 2020. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.