Tablourile din pagini web. Cum a migrat lumea artei spre online

Autor: Andra Stroe Postat la 21 iunie 2020 33 afişări

În paralel cu toate celelalte domenii, şi lumea artei a migrat spre online, prin expoziţii virtuale, turnee video şi târguri digitale.

Tablourile din pagini web. Cum a migrat lumea artei spre online

De la fotografii cu capodopere pictate pe care le poţi admira până în cele mai mici detalii cu ajutorul zoomului de la telefon până la arhivele muzeelor interactive, am fost introduşi în arta tradiţională în moduri noi. Pentru un grup mare de artişti avangardişti, internetul a devenit atât temă centrală, cât şi mediul primar de lucru, accesibil oricui are o conexiune şi un computer. Iar acum lucrările artiştilor din curentul net art, apărut în anii ’90, vorbesc cu putere despre noua noastră normalitate interconectantă, într-un moment în care relaţia dintre tehnologie şi artă este mai mult ca oricând vitală. Una dintre acestea este „Summer”, opera rusoaicei Olia Lialina, un pionier al curentului net art, şi ilustrează o femeie într-un leagăn, cu chipul scăldat de soare. Prin lucrarea sa, a cărei subiect central este ea însăşi, Lialina prezintă unele dintre cele mai recunoscute caracteristici ale genului în modul: iluzia mişcării leagănului din „Summer”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.