Tabloul "Car cu boi" de Grigorescu care a fost furat, evaluat la 175.000 de euro

Postat la 13 mai 2011 49 afişări

Cel de-al treilea tablou furat din Casa memoriala "Dr. Petru Groza" din Deva, "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu, opera care apartine patrimoniului cultural national si care este data in urmarire nationala si internationala, a fost evaluat de experti la 175.000 de euro, valoarea fiind in crestere.

Expertii sustin ca exista mai multe tablouri "Car cu boi" pictate de Nicolae Grigorescu, unul dintre ele fiind cel aflat in colectia Casei "Dr. Petru Groza" din Deva. Expertul in bunuri artistice Doina Reghis Ionescu, care a constatat faptul ca trei dintre tablourile aflate in Casa "Dr. Petru Groza" din Deva sunt falsuri, a sustinut ca tabloul furat, "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu, tablou care este dat in urmarire nationala si internationala, a fost evaluat la 175.000 de euro, insa valoarea sa este in continua crestere. "Mi s-a solicitat sa fac o expertiza a trei tablouri despre care descendentii familiei Groza au banuit ca au fost inlocuite cu falsuri. Am constatat ca sunt lucrari false, copii realizate de amatori. Apoi, dupa ce au fost descoperite primele doua tablouri, in luna martie, am avut onoarea sa constat ca sunt originale. Se disting clar dupa pensulatie, specific, cromatica. Cele doua recuperate - «Peisaj», autor Nicolae Grigorescu, si cel intitulat «Peisaj din Delta», autor Nicolae Darascu - au fost estimate la suma de 220.000 de euro. Cel dat in urmarire este evaluat la 175.000 de euro, insa valoarea lui creste de la o zi la alta", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, expertul in bunuri artistice si doctor in arte vizuale Doina Reghis Ionescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
tablou,
grigorescu,
furt,
valoare
/actualitate/tabloul-car-cu-boi-de-grigorescu-care-a-fost-furat-evaluat-la-175-000-de-euro-8264615
8264615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.