Tabără: Producţia de grâu este de peste opt milioane de tone, România redevine grânar

Postat la 16 septembrie 2011 38 afişări

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, vineri, la Bistriţa, că producţia de grâu din acest an este de peste opt milioane de tone, din care peste patru milioane de tone sunt disponibile pentru export, afirmând că acest lucru face ca România să redevină "grânar".

"Producţia scriptică la grâu este de peste 7,2 milioane de tone. În realitate, producţia la grâu este de peste opt milioane de tone, o spun cu toată răspunderea. Asta înseamnă un disponibil pentru export de peste patru milioane de tone", a spus Tabără. El a declarat că România se poate intitula din nou grânar, mai ales că producţia este şi de calitate. "E prima oară când putem discuta despre un anumit grânar. Producţia e de excepţională calitate. Sunt judeţe în care grâul este sută la sută bun pentru panificaţie. În media pe ţară, proporţia de grâu bun pentru panificaţie este de peste 80 la sută. Reintrăm în clubul exportatorilor de grâu, unde România trebuie să rămână", a declarat Tabără.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
grau,
romania,
productie,
milioane,
tone
/actualitate/tabara-productia-de-grau-este-de-peste-opt-milioane-de-tone-romania-redevine-granar-8761477
8761477
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.