Symatec lansează NetBackup 7.6

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 februarie 2014 56 afişări

Symantec anunţă cea mai nouă versiune a produsului NetBackup, respectiv versiunea NetBackup 7.6, care aduce noi functionalităţi pentru protecţia la scară largă a mediilor vituale ce au la bază tehnologia VMware. NetBackup 7.6 este singura soluţie de backup destinată mediului enterprise (organizaţii mari şi foarte mari), care poate gestiona sute de mii de maşini virtuale şi PB de date (1 petabyte ă 1.000 terabytes), în acelaşi timp oferind clienţilor viteze de restaurare a maşinilor virtuale de până la 400 de ori mai rapide decât restaurările standard. Departamentele IT pot acum simplifica şi automatiza protecţia mediilor foarte mari şi complexe, formate din sisteme fizice, virtuale sau cloud, care împreună reprezintă componentele actuale ce se regăsesc în centrele de date moderne.

Liderii industriei IT de astăzi îşi orientează atenţia către modernizarea centrelor de date ca răspuns la nevoia de mai multă agilitate, scalabilitate şi putere de calcul eterogenă. Un raport Symantec din 2012 comunică creşterea anuală cu până la 70% a datelor păstrate pe servere şi sisteme de stocare. Această creştere anuală, combinată cu proliferarea virtualizării şi păstrarea aceloraşi bugete pentru IT sau chiar reducerea acestora, forţează factorii de decizie să abordeze noua realitate unde modelele de protecţie tradiţionale au devenit inadecvate.

Solutiile moderne pentru organizaţiile mari şi foarte mari trebuie să furnizeze protecţie automată şi rapidă pentru aplicaţiile existente şi să ofere vizibilitate şi perspectivă asupra mediilor virtuale vaste şi complexe, furnizând astfel baza pentru partenerii şi furnizorii de servicii ce livrează soluţii de backup sub formă de serviciu (backup-as-a-service).

Symantec NetBackup 7.6 pune la dispoziţie aceste beneficii, astfel încât organizaţiile mari şi foarte mari să poata dispune de un centru de date modern şi protejat în totalitate.

Noi facilităţi şi puncte de interes:

- Viteza de recuperare a maşinilor virtuale VMware vSphere cu 400 de ori mai rapidă prin boot-area directă din backup-ul aflat pe storage, în comparaţie cu orele sau chiar zilele care ar fi necesare în cazul unui restore tradiţional. Facilitatea pusă la dispoziţie de NetBackup Instant Recovery for VMware permite clienţilor să-şi sporească productivitatea şi performanţa prin pornirea rapidă a maşinilor virtuale prin intermediul NetBackup, făcându-le 100% disponibile în vSphere în timpul procesului de restore.

- NetBackup Accelerator for VMware elimină nevoia pentru backup-urile de tip FULLprin intermediul integrării cu VMware Changed Block Tracking. Rezultatul este un backup automat, complet şi de 35 de ori mai rapid decât abordările tradiţionale, permiţând clienţilor să crească performanţa fără a compromite bugetul disponibil.

- Clienţii au posibilitatea de a proteja 300 de maşini virtuale în 300 de secunde, prin backup şi restaurare proactivă a datelor cu NetBackup Replication Director for VMware, folosind snapshot-uri realizate prin intermediul unui echipament de tip NetApp pentru a proteja mediile virtuale fără a se renunţa la recuperare.

- Facilităţile suplimentare includ opţiuni de hostare de tip multi-tenant pentru parteneri şi furnizori de servicii de tip managed service, pentru a îmbunătăţi scalabilitatea şi a automatiza procesul de disaster recovery de pe o platformă fizică pe o platformă de tip cloud, în scopul asigurării unei protecţii şi disponibilităţi continue a datelor.

Parteneri şi analişti VMware şi NetApp citează: 

- ”Pe masură ce organizaţiile continuă să realizeze beneficiile oferite de centrele de date ce se bazează în mare măsură pe virtualizare şi pe conceptul de tip “software-defined”, avem plăcerea de a lucra cu Symantec pentru a oferi clienţilor posibilitatea de a-şi proteja infrastructura IT. Centrul de date Symantec, ce utilizează soluţiile NetBackup 7.6 şi VMware vCloud Suite, oferă un puternic exemplu al unui centru de date bazat pe conceptul de tip “software-defined”.” Sanjay Katyal, vice preşedinte, Global Alliances & OEMs, VMware.

- ”Creşterea volumului de date, complicaţiile apărute în cazul extinderii maşinilor virtuale, precum şi stagnarea bugetelor IT, au dus la solicitări din ce în ce mai multe pentru soluţii de backup care să protejeze, automatizeze şi administreze eficient centrele de date. Symantec şi NetApp au o istorie lungă de parteneriat, oferind astfel soluţii inovatoare care rezolvă aceste presante provocări de gestionare a datelor. Punctele forte oferite de combinaţia dintre echipamentele de tip storage puse la dispoziţie de NetApp şi software-ul Symantec NetBackup permite clienţilor să-şi îmbunătăţească substanţial nivelul de servicii pentru protecţia datelor, precum şi o reducere a costurilor operaţionale. NetApp aşteaptă cu nerăbdare o viitoare colaborare pentru a extinde integrarea şi a furniza îmbunătăţiri în beneficiul clienţilor noştri comuni. ” Edward Sharp, vice preşedinte Integrated Data Protection, NetApp

Versiunea NetBackup 7.6 este disponibilă prin intermediul partenerilor Symantec sau direct de la Symantec. Clienţii Symantec care au un contract curent de mentenanţă pot descarca noua versiune printr-un click aici. Cea mai recentă versiune a platformei de tip appliance, NetBackup 5230, dispune de capacitate de stocare de 14TB şi software-ul NetBackup 7.6 pre-instalat.

Symantec protejează informaţiile la nivel mondial şi este unul dintre liderii globali în soluţii de securitate şi de backup. Produsele şi serviciile noastre protejează utilizatorii şi informaţiile, în orice mediu - de la cel mai mic dispozitiv mobil, la centrul de date al companiilor, la sistemele bazate pe cloud. Expertiza noastră recunoscută la nivel mondial în ceea ce priveşte protecţia datelor, a identităţii şi a interacţiunilor de orice tip, oferă utilizatorilor siguranţa de care au nevoie într-o lume conectată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/symatec-lanseaza-netbackup-7-6-12061093
12061093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.