Umbrărescu, proprietarul celei mai noi bănci din România: Facem o bancă pentru investitorii autohtoni care să le spună repede clienţilor dacă îi creditează sau nu

Autor: Razvan Voican Postat la 10 februarie 2014 229 afişări

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) va fi o instituţie de credit care îi va sprijini pe investitorii autohtoni şi în care deponenţii nu vor duce grija banilor, afirmă Dorinel Umbrărescu, acţionarul majoritar al noii bănci lansate pe piaţă.

Banca asfaltatorului Umbrărescu este gata de pornire. Doi veterani ai sistemului bancar îşi pun în joc experienţa şi reputaţia pentru a ridica un nou jucător pe piaţa bancară

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) va fi o instituţie de credit care îi va sprijini pe investitorii autohtoni şi în care deponenţii nu vor duce grija banilor, afirmă Dorinel Umbrărescu, acţionarul majoritar al noii bănci lansate pe piaţă.

"Doresc o creştere lentă şi sănătoasă, nu doresc un profit imediat şi nesănătos. Marinel Burduja (directorul general al băncii) a adunat o echipă care cred că va face faţă noului regulament bancar. Cine nu va putea să o facă 100% va părăsi banca. Toleranţe nu vor fi", spune proprietarul firmelor de construcţii de drumuri UMB Spedition şi Tehnostrade care i-au adus numele de "rege al asfaltulului".

El afirmă că nu a avut probleme în relaţiile cu băncile până acum, dar crede că este foarte importantă rapiditatea cu care o instituţie de credit îi răspunde clientului dacă îl va finanţa sau nu. "Să dureze o săptămână sau 10 zile, dar nu trei luni."

Umbrărescu spune că a fost primul care şi-a deschis cont la BRCI, punându-şi în joc şi banii de capital pentru bancă şi bani personali.

Marinel Burduja, şeful BRCI, precizează că banca s-a pus la punct cu reglementările care guvernează relaţiile speciale cu clienţi care sunt şi acţionari. "Nu vom avea nicio abatere de la cadrul legal."

Umbrărescu deţine aproape 94% din BRCI.

Banca intenţionează să înceapă activitatea de creditare în două-trei luni. Până la 80% din bilanţ va veni din activitatea cu persoane juridice. Pe partea de persoane fizice BRCI urmăreşte un segment de clientelă cu conturi de la 10.000 de euro în sus. Banca porneşte cu circa 115 angajaţi, iar până la sfârşitul anului va ajunge la 200.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
banca,
clienti
/actualitate/umbrarescu-proprietarul-celei-mai-noi-banci-din-romania-facem-o-banca-pentru-investitorii-autohtoni-care-sa-le-spuna-repede-clientilor-daca-ii-crediteaza-sau-nu-12056891
12056891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.