Surpriză pe piaţa auto: Visual Fan Braşov, grupul care deţine brandul de electronice Allview, lansează un automobil electric, prezentarea noului model urmând să aibă loc pe 16 decembrie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 decembrie 2021 199 afişări

Surpriză pe piaţa auto: Visual Fan Braşov, grupul care deţine brandul de electronice Allview, lansează un automobil electric, prezentarea noului model urmând să aibă loc pe 16 decembrie

Visual Fan (simbol bursier ALW), compania care deţine brandul de dispozitive electronice Allview, controlată de Lucian Peticilă, îşi anunţă intrarea pe piaţa automobilelor electrice, conform unui document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„În ultimii ani, industria IT a cunoscut un grad de dezvoltare şi inovare din ce in ce mai accentuat, fapt constatat şi în cadrul industriei auto. Tot mai multe companii din domeniul tehnologiei s-au îndreptat spre piaţa maşinilor electrice, iar pe de altă parte, industria auto a manifestat o tendinţă de electrificare accentuată, maşinile devenind din ce in ce mai automatizate si tehnologizate”, reiese din document.

Demararea proiectului se va realiza prin deschiderea unei noi companii, Visual EV SRL, al cărei principal obiect de activitate va fi distribuţia de maşini electrice, cu un capital deţinut în proporţie de 95% de Visual Fan.

Prin lansarea acestei noi linii de business ne dorim să fim parte încă la început din tranziţia către o mobilitate mai curată şi mai durabilă, dintr-un viitor sustenabil, în care calitatea aerului va conta tot mai mult. În cei aproape 20 de ani de activitate, compania Visual Fan a anticipat tendinţele şi a înţeles nevoile consumatorilor, venind în întâmpinarea acestora cu produse adaptate solicitărilor primite din piaţă. În prezent, ne confruntăm cu această tendinţă de deplasare a companiilor din tehnologie către industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare si tehnologizare a autovehiculelor”, spune Lucian Petricilă, CEO al Visual Fan şi Visual EV.

Primul model de maşină va fi prezentat în cadrul evenimentului de lansare, programat pe 16 decembrie 2021 la showroom-ul Brady Auto Center din Bucureşti, primul dealer al Visual EV. Noul model va fi expus în cadrul showroom-ului începând cu data lansării.

Acţiunile ALW s-au apreciat cu 1,1% în ultima lună, pe un rulaj de circa 520.000 de lei. Capitalizarea ajunge la 140 de milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 82,8% de Lucian Petricilă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.