Surpriză: Pe cine urmăreşte departamentul „secret” din cadrul Amazon care se ocupă cu monitorizarea ameninţărilor

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 29 noiembrie 2020 147 afişări

Surpriză: Pe cine urmăreşte departamentul „secret” din cadrul Amazon care se ocupă cu monitorizarea ameninţărilor

În timp ce CEO-ul Amazon Jeff Bezos cheltuie câteva miliarde de dolari pentru „Earth Fund”, fond care se ocupă cu combaterea schimbărilor climatice, compania pe care o conduce a început să descopere mai multe ameninţări în rândurile activiştilor de mediu.

O serie de documente citate de Business Insider detaliază modul în care centrul de securitate al Amazon ţine evidenţa organizaţiilor care pot ameninţa operaţiunile din cadrul firmei.

BI citează două documente întocmite spre sfârşitul lui 2019 care au identificat drept potenţiale ameninţări mai multe grupuri de combatere a schimbărilor climatice din Europa. Printre numele listate de Amazon se găsesc Greenpeace, Extinciton Rebellion şi Fridays for Future, grupul activistei de mediu Greta Thunberg, în vârstă de 17 ani.

Amazon a notat că Fridays for Future generează o influenţă tot mai mare „în rândurile tinerilor şi studenţilor” şi „atrage rapid din ce în ce mai mulţi oameni”.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Echipa noastră de analişti ne ajută să ne pregătim pentru evenimentele externe, precum schimbările de vreme, întreruperile de curent, sau adunările sociale – precum concertele şi demonstraţiile care ar putea opri traficul şi ar afecta siguranţa angajaţilor Amazon.”

Jeff Bezos a anunţat în februarie că va lansa un proiect de 10 miliarde de dolari numit „Bezos Earth Fund”, un instrument în lupta împotriva schimbărilor atmosferice . Până acum, CEO-ul ar fi donat 791 de milioane de dolari către 16 organizaţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.