Super-computerul Watson, creat de IBM, se lansează în medicina genomică

Postat la 20 martie 2014 38 afişări

Grupul american IBM, un gigant în domeniul informaticii, a anunţat, miercuri, că s-a asociat într-un proiect ştiinţific din domeniul medicinei genomice prin intermediul super-computerului său Watson, care va oferi tratamente personalizate pacienţilor diagnosticaţi cu cancer.

Super-computerul Watson, creat de IBM, se lansează în medicina genomică

 Programul New York Genome Center (NYGC) va permite medicilor să dezvolte tratamente adaptate profilului genetic al fiecărui pacient. Prima fază a proiectului va viza pacienţii care suferă de glioblastom, un cancer al creierului care face în fiecare an peste 13.000 de victime în Statele Unite.

Computerul Watson va fi folosit pentru a parcurge revistele medicale, noile studii şi date clinice şi pentru a face legătura între toate aceste rezultate şi mutaţiile genetice ale pacienţilor studiaţi. "Medicii au prea puţin timp şi nu deţin instrumentele necesare pentru a propune tratamente bazate pe ADN-ul pacientului", se afirmă în comunicatul comun emis de IBM şi NYGC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
computer,
ibm,
medicina,
creare,
lansare,
pacienti,
tratament
/actualitate/super-computerul-watson-creat-de-ibm-se-lanseaza-in-medicina-genomica-12298491
12298491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.