Constantin: Fermierii care fac şi producţie vor primi punctaj suplimentar la proiectele de finanţare

Postat la 19 martie 2014 53 afişări

Fermierii care au şi activităţi de producţie vor primi punctaj suplimentar atunci când se analizează proiectele pentru obţinerea de finanţare, în încercarea statului de a stimula exportul de produse alimentare procesate, a declarat miercuri într-o conferinţă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin

Constantin: Fermierii care fac şi producţie vor primi punctaj suplimentar la proiectele de finanţare

 "Avem datoria să introducem în circuitul de procesare toate aceste produse şi să exportăm din ce în ce mai mult valoare adăugată. Din acest punct de vedere, toate fondurile, toate proiectele pe viitorul PNDR vor avea punctaj suplimentar atunci când se integrează şi producţia", a spus ministrul.

El a afirmat că deşi în acest an exporturile de produse alimentare au depăşit pentru prima dată în ultimii 20 de ani importurile, cel mai mult s-a vândut în afara ţării grâu.

"Aveţi o fermă de producţie vegetală şi vreţi să faceţi depozitare sau vreţi să faceţi procesare, cu siguranţă veţi avea punctaj suplimentar în faţa celui care face doar procesare, fără să aibă şi ferma respectivă. De asemenea, în zootehnie şi în toate celelalte zone, principiul de integrare a producţiei va fi punctat suplimentar, astfel încât să reuşim să-i stimulăm pe fermieri să nu mai exporte materie primă, ci să exporte materie primă procesată, după un lanţ de producţie foarte mare", a mai spus Constantin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-fermierii-care-fac-si-productie-vor-primi-punctaj-suplimentar-la-proiectele-de-finantare-12293379
12293379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.