Dezbatere pe tema închiderii hipermarketurilor în week-end, la comisie în Camera Deputaţilor

Postat la 19 martie 2014 31 afişări

Reprezentanţii hipermarketurilor au respins, miercuri, la Comisia de agricultură, ideea închiderii hipermarketurilor în week-end, arătând că ar însemna distrugerea vânzărilor, în timp ce reprezentantul micilor producători a spus că închiderea acestora duminica ar fi o şansă pentru producătorul român.

Dezbatere pe tema închiderii hipermarketurilor în week-end, la comisie în Camera Deputaţilor

 Deputaţii din Comisia de agricultură au continuat dezbaterea privind modificarea legii de comercializare a produselor alimentare, cei mai mulţi pronunţându-se pentru găsirea de soluţii astfel ca şi producătorii români să aibă acces la vânzarea produselor în hipermarketuri.

Deputatul PNL Marin Anton intenţionează să propună un proiect care să prevadă ca supermarketurile să fie închise în week-end, începând de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineaţă, pentru a încuraja produsele româneşti care se vând în pieţe, însă mai mulţi deputaţi din Comisia de agricultură au rezerve că o astfel de reglementare va fi adoptată. Anton a ridicat şi problema scurtării termenelor de plată ale hipermarketurilor.

Sorin Minea, preşedintele Romaliment, a spus, la dezbaterea de miercuri, că nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în week-end şi cu termene de plată scurtate, deoarece duce la "distrugerea vânzărilor" şi a arătat că preferă o piaţă fiscalizată şi îi este frică să lucreze la negru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezbatere-pe-tema-inchiderii-hipermarketurilor-in-week-end-la-comisie-in-camera-deputatilor-12293315
12293315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.