Senatul respinge exceptarea de la plata accizei pentru palincă, ţuică, rachiu pentru consum propriu

Postat la 18 martie 2014 51 afişări

Senatul a respins, marţi, un proiect prin care producerea băuturilor tradiţionale româneşti pentru consumul propriu, precum palinca, ţuica, horinca, rachiul de drojdie de vin, într-o cantitate maximă pe gospodărie de 100 de litri cu 100% concentraţie alcoolică era exceptată de la plata accizelor.

Senatul respinge exceptarea de la plata accizei pentru palincă, ţuică, rachiu pentru consum propriu

 Potrivit iniţiativei legislative, Codul Fiscal ar fi fost modificat astfel încât palinca, ţuica, horinca, turţul, coniacul, rachiul de drojdie de vin, cel de tescovină şi cel de fructe să fie exceptate de la plata accizelor dacă ar fi fost produse pentru consumul propriu al gospodăriilor individuale în limita unei cantităţi de cel mult 100 litri de produs/gospodărie individuală, cu o concentraţie alcoolică de 100% în volum sau în cantitate de 200 litri de distilat din fructe la 50 de grade.

Iniţiatorii subliniază în expunerea de motive la proiect că prepararea distilatelor din fructe are o veche tradiţie în România, pălinca este una dintre "cărţile de vizită" ale României şi "unul dintre cei mai buni ambasadori care a trecut de mult graniţele României în posesia diplomaţilor cutreierând toate meridianele lumii".

Aceştia au mai menţionat că palinca, alături de alte băuturi tradiţionale româneşti, "este în pericol de dispariţie sau pe cale de a deveni doar un produs exclusivist de lux".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
palinca,
consum,
plati,
respingere,
senat,
accize,
bauturi,
proiect
/actualitate/senatul-respinge-exceptarea-de-la-plata-accizei-pentru-palinca-tuica-rachiu-pentru-consum-propriu-12287804
12287804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.