Atuul Rusiei în faţa sancţiunilor: Exporturi anuale de petrol şi gaze de 160 de miliarde de dolari

Postat la 18 martie 2014 45 afişări

Statele Unite şi Europa au început să impună sancţiuni Rusiei din cauza anexării Crimeei, dar exporturile anuale de petrol şi gaze în valoare de 160 miliarde de dolari în aceste regiuni ar putea fi cea mai eficientă armă a lui Vladimir Putin pentru limitarea măsurilor punitive.

Atuul Rusiei în faţa sancţiunilor: Exporturi anuale de petrol şi gaze de 160 de miliarde de dolari

 SUA şi aliaţii europeni au puţine mijloace pentru a-l opri pe Putin, chiar dacă au avertizat Rusia să nu anexeze Crimeea după referendumul de duminică, relatează Bloomberg.

Uniunea Europeană a impus luni interdicţii de călătorie şi îngheţări de active pentru 21 de persoane, iar preşedintele Barack Obama a emis un ordin prin care vor fi sancţionaţi şapte ruşi.

Rusia, cel mai mare producător de petrol din lume, a exportat în 2012 petrol, gaze şi carburanţi în valoare de 160 de miliarde de dolari, în SUA şi Europa.

Sancţionarea exporturilor ruseşti ar priva guvernul de la Moscova de valută, dar preţul pentru consumatorii europeni ar fi prea mare, iar planurile lui Putin ar putea să nu fie oprite, a declarat Jeff Sahadeo, director la Institute of European, Russian and Eurasian Studies, la Carleton University.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atuul-rusiei-in-fata-sanctiunilor-exporturi-anuale-de-petrol-si-gaze-de-160-de-miliarde-de-dolari-12284129
12284129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.