PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptată a TVA de la 24% la 19%

Postat la 19 martie 2014 35 afişări

PDL va depune, miercuri, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care cuprinde măsuri fiscale pentru stimularea consumului şi relansarea activităţilor economice, a anunţat Gheorghe Ialomiţianu, arătând că democrat-liberalii propun reducerea TVA, treptat, de la 24% la 19%.

PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptată a TVA de la 24% la 19%

"Pin această propunere legislativă dorim ca politica de relaxare fiscală să se realizeze cu ajutorul componentei TVA, prin reducerea cotei standard a acestei taxe în două etape, distinct: cu 2 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015 şi cu 3 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2016. Mai mult, pentru că cea mai mare parte a consumului este orientat către produsele de bază, agro-alimentare, propunem ca această categorie de consum să intre în categoria cotelor reduse de TVA, tot în două etape: cu 7 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015 şi cu 8 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2016, până la atingerea cotei reduse a TVA de 9%", a precizat Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor, într-o conferinţă de presă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pdl-propune-printr-un-proiect-de-lege-reducerea-treptata-a-tva-de-la-24-la-19-12293343
12293343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.