Suma fabuloasă adusă la bugetul local de Târgul de Crăciun de la Sibiu

Autor: Laura Buciu Postat la 04 ianuarie 2023 684 afişări

Suma fabuloasă adusă la bugetul local de Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost vizitat de aproximativ 250.000 de perssoane din alte localităţi, ia veniturile realizate în economia locală în cele aproape 2 luni cât a fost deschis depăşesc pragul de 10 milioane de euro, luând în considerare doar cele peste 100.000 de înnoptări.

Organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu anunţă că acesta a ajuns la final, iar ediţia a fost una „de excepţie”.

„Comparativ cu ediţiile trecute, cea din anul 2022, a 15-a ediţie a Târgului, a reunit cel mai mare număr de căsuţe şi cea mai bună selecţie de expozanţi, fapt recunoscut de majoritatea celor care au vizitat Târgul şi care au apreciat că a devenit mai mult decât un loc de petrecut timpul, fiind un loc de unde poţi cumpăra cadouri interesante, cu valoare sentimentală. De altfel, şi expozanţii au apreciat ediţia din acest an, 86% dintre ei se declară mulţumiţi iar pentru 70% dintre ei, ediţia din anul 2022 a fost chiar mai bună decât ediţia record din anul 2019”, spun organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Gândit încă de la prima ediţie drept un produs turistic, menit să atragă vizitatori din alte oraşe sau ţări la Sibiu pe timpul săptămânilor de iarnă, Târgul de Crăciun din Sibiu a avut, la această ediţie, rezultate remarcabile.

„Potrivit estimărilor organizatorilor, Târgul a fost vizitat de aproximativ 250.000 de vizitatori din alte localităţi. Datorită acestui număr imens de vizitatori, veniturile realizate în economia locală în cele aproape 2 luni în care Târgul de Crăciun a fost deschis depăşesc pragul de 10 milioane de euro, luând în considerare doar înnoptările, în număr de peste 100.000 în lunile noiembrie şi decembrie. Bugetul mediu de cheltuieli este estimat la 100 de euro pe zi, bani cheltuiţi pe cazare, masă, cumpărături şi petrecerea timpului liber”, spun organizatorii.

„A fost o ediţie foarte reuşită, suntem foarte bucuroşi că am primit reacţii pozitive atât din partea vizitatorilor cât şi din partea expozanţilor ce au participat la ediţia din acest an. Târgul de Crăciun din Sibiu este un vector în turism în perioada sărbătorilor la nivelul întregii ţări şi suntem mândri că „reţeta” de succes de la Sibiu a început să fie preluată şi implementată şi de alte oraşe din ţară”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, preşedintele Asociaţiei Events for Tourism, organizatorul Târgului.

Următoarea ediţie a Târgului de Crăciun din Sibiu va începe în data de 17 noiembrie 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
târg,
crăciun,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.