SUA denunţă accentuarea mondială a islamofobiei şi antisemitismului

Postat la 22 mai 2013 27 afişări

Statele Unite s-au declarat alarmate luni de o creştere a islamofobiei în Europa şi Asia şi a antisemitismului în lume, în raportul anual privind libertăţile religioase.

SUA denunţă accentuarea mondială a islamofobiei şi antisemitismului

 În acest raport exhaustiv al Departamentului de Stat pentru 2012, secretarul de Stat John Kerry a criticat de asemenea reprimarea aripilor minoritate ale Islamului în ţările musulmane, precum şi cea a grupurilor religioase în Asia, mai ales în China.

"Libertatea religioasă nu este o invenţie americană. Este o valoare universală garantată de Constituţia noastră şi înrădăcinată în toate inimile", a declarat Kerry în faţa presei. "Libertatea de a profesa şi de a practica credinţa sa, de a crede sau de a nu crede sau de a-şi schimba religia, este un drept natural pentru toate fiinţele umane şi aceasta este ceea ce noi credem", a continuat el.

Cititi mai multe pe www.medifax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-denunta-accentuarea-mondiala-a-islamofobiei-si-antisemitismului-10893687
10893687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.