SUA anunţă intrarea în vigoare a acordului cu Polonia privind scutul antirachetă

Postat la 16 septembrie 2011 9 afişări

Statele Unite au anunţat oficial joi intrarea în vigoare a acordului cu Polonia privind găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă, care vor fi amplasate la baza din Redzikowo în jurul anului 2018, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

"Statele Unite şi Polonia au plăcerea să anunţe în comun că Acordul de Apărare împotriva Rachetelor Balistice din 2008 şi Protocolul de amendare a acestuia din 2010, privind amplasarea sistemului terestru SM-3 în Polonia, a intrat în vigoare de la 15 septembrie", se arată în comunicatul publicat joi pe site-ul Departamentului de Stat. Sistemul american de Apărare împotriva Rachetelor Balistice va fi amplasat la baza Redzikowo, în cadrul Abordării Europene Adaptive în Etape (EPAA), în jurul anului 2018, potrivit aceleiaşi surse. "Această bază reprezintă o contribuţie semnificativă a ţărilor noastre la viitoarea capacitate de apărare antirachetă a NATO", conchide comunicatul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
sua,
polonia,
scut antiracheta
/actualitate/sua-anunta-intrarea-in-vigoare-a-acordului-cu-polonia-privind-scutul-antiracheta-8757830
8757830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.