Studiu: Insolvenţele în România au scăzut cu 33% în primul semestru

Postat la 07 august 2019 34 afişări

Pe parcursul primului semestru al anului 2019, numărul companiilor insolvente a scăzut cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu Coface România.

Studiu: Insolvenţele în România au scăzut cu 33% în primul semestru

Cu toate că există o creştere economică de 5,1%, studiul mai arată că evoluţia macroeconomică nu este sustenabilă, din cauza unor dezechilibre precum adâncirea deficitului fiscal cu 81% în primul semestru al acestui an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior, cea mai ridicată inflaţie anuală din cadrul UE, de 4,1%, creşterea deficitului comercial şi deprecierea monedei naţionale.

Mai mult, scăderea insolvenţelor este compensată de creşterea firmelor radiate, întârzierile la plată cresc semnificativ, iar companiile mari se confruntă cu un mediu economic dificil, conform analizei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insolventa,
scadere,
semestru,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.