Care sunt zonele din Anglia unde locuiesc cei mai bogaţi angajaţi şi ce salariu fabulos trebuie să aibă pentru a putea trăi acolo - GALERIE FOTO

Postat la 06 august 2019 1869 afişări

O analiză a celor mai bine plătiţi cetăţeni englezi arată că pentru a fi considerat bogat în Londra trebuie să ai un salariu anual de peste 300.000 de lire sterline, iar pentru a fi socotit unul dintre cei mai bine plătiţi din grupul său, veniturile unui bărbat de vârstă mijlocie trebuie să se învârtă în jurul sumei de 700.000 de lire pe an.

300.000 lire sterline reprezintă salariul necesar pentru a fi printre primii 1% dintre plătitorii de impozit pe venit din Londra, potrivit IFS, această sumă fiind aproape de două ori mai mare decât suma de 162.000 lire sterline necesară pentru a te alătura procentului de 1% dintre cei mai importanţi plătitori de impozit pe venit din restul ţării. Cercetătorii de la IFS şi-au bazat studiul pe formularele de autoevaluare solicitate de instituţiile de profil din partea tuturor celor ce câştigă peste 100.000 de lire sterline pe an.

Raportul lor spunea că, la nivel naţional, puţin peste 300.000 de oameni câştigă suficient pentru a fi în top 1%, un sfert din salariul acestora fiind direcţionat spre de impozitul pe venit. Raportul arată că unul din trei cetăţeni cu astfel de venituri sunt proprietari de afaceri sau parteneri în companii importante, restul fiind, de pildă, contabili şi avocaţi – o mare întreprindere de contabilitate şi-a plătit partenerii, în medie, cu peste 600.000 de lire sterline anul trecut, iar o firmă de avocatură din Londra plăteşte 100.000 de lire sterline pe an chiar şi către avocaţii nou-calificaţi. Profesioniştii din domeniul medical sunt, de asemenea, printre primii cei mai bine plătiţi, cu salarii de până la 700.000 de lire sterline pe an.

Scala de salarizare nu a adăugat şi venitul premierului, care este de aproape 160.000 de lire sterline pe an.

Profilul celor mai bine plătiţi cetăţeni englezi este reprezentat de bărbaţi de 40-50 de ani din sud-estul ţării. Femeile este mai puţin probabil să fie plătite cu la fel de bine, potrivit raportului, astfel că o femeie cu venituri de 100.000 de lire sterline pe an se poate număra în topul celor mai bine plătite angajate la nivel naţional.

Primele cinci zone cu cel mai bine plătiţi angajaţi sunt toate în Londra - Westminster, Kensington, Chelsea şi Fulham, Richmond Park şi Esher and Walton. În schimb, cele mai mici venituri au fost înregistrate în Liverpool Walton, Rhondda, Stoke-on-Trent Central, Birmingham Hodge Hill şi Kingston upon Hull East.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
platitori,
londra,
venituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.