„Scapă de "dă şi mie", învaţă o meserie!”: Cum vor companiile să reducă deficitul de forţă de muncă.

Postat la 06 august 2019 153 afişări

„Companiile nu au obligaţia de a-i angaja pe elevi după terminarea pregătirii şi nici elevii nu au obligaţia de a rămâne la firmele care i-au format în cadrul practicii şi au investit în ei.

„Scapă de "dă şi mie", învaţă o meserie!”: Cum vor companiile să reducă deficitul de forţă de muncă.

Chiar dacă nu este angajat după ce termină învăţământul dual sau profesional, el are un certificat de competenţe care arată că este calificat şi apt pentru un loc de muncă în domeniu.”

Majoritatea angajatorilor din România se confruntă cu criza forţei de muncă, mai ales a celei calificate, indiferent de domeniul de activitate, în ciuda creşterii salariului minim pe economie sau a oferirii unor beneficii extrasalariale. Astfel, 30 de companii din HoReCa, industria auto, sectorul construc­ţiilor sau serviciilor investesc în pregătirea a 450 de tineri din în sistem dual în perioada 2019-2020, potrivit reprezentanţilor Pri­măriei Sectorului 3 al Capitalei, condusă de Robert Negoiţă, care a realizat un parte­neriat public-privat cu acestea.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
forta de munca,
deficit,
meserie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.