STUDIU: Doar 16% din adolescenţii români vor să emigreze

Postat la 16 martie 2016 99 afişări

Tinerii români nu sunt descurajaţi de oportunităţile pe care le pot avea dacă rămân în ţară pentru studii sau pentru angajare, doar 16% din ei contemplând emigrarea ca opţiune de viitor, se arată într-un studiu.

STUDIU: Doar 16% din adolescenţii români vor să emigreze

Majoritatea adolescenţilor români consideră că România este o ţară în care sunt recompensaţi pe măsura muncii depuse şi pot avea succes fără să emigreze, arată un studiu realizat în rândul tinerilor de 14-18 ani de către agenţia de cercetare Open-I Research, la iniţiativa Educaţia Azi, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, foarte mulţi tineri sunt hotărâţi să îşi construiască viitorul în ţară, doar 16% dintre cei chestionaţi fiind de părere că pot accede la un trai mai bun doar dacă pleacă în străinătate. Mai mult, "73% dintre adolescenţi sunt optimişti şi spun că îşi doresc foarte mult să contribuie, prin muncă, la schimbarea în bine a societăţii româneşti", se mai arată în comunicat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-doar-16-din-adolescentii-romani-vor-sa-emigreze-15110031
15110031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.